Itališkas kišas su keptomis daržovėmis ir pomidorų salotomis

 

Itališka virtuvė – kur kas daugiau nei vien pica ir makaronai. Ar norėtumėte paragauti gardaus vegetariško kišo? Siūlome detalų šio patiekalo receptą, skirtą Big Green Egg kepsninei. Pirma kepsninėje apkepkite įdarui skirtas daržoves, po to pagaminkite ir iškepkite kišą Big Green Egg. Taip gaminant kišas bus dar skanesnis! O pomidorų salotos su provolone? Gardus garnyras sočiam valgiui.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

VIRTUVĖ: ITALŲ

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 85 MIN.

IŠ VISO: 110 MIN.

IŠEIS: 6–8 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

TEŠLA

270 g sluoksniuotos tešlos

miltų stalviršiui pabarstyti

pupelių arba ryžių tešlai prislėgti

ĮDARAS

1 radicchio salotų gūžė

1 rausvasis svogūnas

2 šalotiniai svogūnėliai

1 žalia cukinija

1 geltona cukinija

1 baklažanas

2 česnako skiltelės

1 čiobrelio šakelė

1 mairūno šakelė

1 rozmarino šakelė

4 v. š. alyvuogių aliejaus

4 kiaušiniai

6 kiaušinių tryniai

400 ml plakamosios grietinėlės

300 g provolonės

200 g graikinių riešutų

100 g tarkuoto parmezano

SALOTOS

3 pomidorai

2 ridikai

50 g provolonės

1 šalotinis svogūnėlis

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. balzaminio acto

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Ketaus grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei ketaus groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Iš kepimo popieriaus iškirpkite 2 ketaus keptuvės dydžio apskritimus.

2. Radicchio salotų gūžę supjaustykite 2–3 cm storio skiltelėmis. Rausvąjį svogūną ir šalotinius svogūnėlius nulupkite. Rausvąjį svogūną, cukinijas ir baklažaną supjaustykite daugmaž 1 cm storio riekėmis, o šalotinius svogūnėlius išilgai perpjaukite per pusę. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Nuskabykite ir susmulkinkite rozmarino, čiobrelio ir mairūno lapelius. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite česnakais bei žolelėmis ir gerai išmaišykite.

3. Paruoškite tešlą. Sluoksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite taip, kad lakštas būtų didesnio skersmens nei ketaus keptuvė. Vieną kepimo popieriaus apskritimą įdėkite į keptuvę, ant jo įklokite tešlą (taip, kad liktų virš kraštų) ir subadykite šakute. Tešlą uždenkite antru kepimo popieriaus lakštu. Ant jo suberkite pupeles arba ryžius.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Įdarui skirtas supjaustytas daržoves išdėliokite ant grotelių ir kepkite apie 2 min. Po to apverskite ir kepkite dar 2 min. Išimkite daržoves iš kepsninės ir palikite atvėsti.

2. Iš Big Green Egg išimkite ketaus groteles ir įdėkite nerūdijančio plieno groteles su (šaltu) kepimo akmeniu. Uždėkite ant akmens keptuvę, uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite tešlą apie 20 min., kol jos kraštai parus, bet tešla dar nebus iki galo iškepusi.

3. Išimkite iš Big Green Egg kepsninės keptuvę ir kepimo akmenį (pastarasis gali šiek tiek pravėsti). Dantytu peiliu tvarkingai nupjaukite virš krašto išsikišusią tešlą. Išimkite tešlai prislėgti naudotas pupeles arba ryžius ir viršutinį kepimo popieriaus lakštą.

4. Išplakite įdarui skirtus kiaušinius bei kiaušinių trynius. Įmaišykite plakamąją grietinėlę ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Provolonę supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Sūrį, riešutus ir keptas daržoves įmaišykite į kiaušinių plakinį ir supilkite į apkeptą kišo pagrindą.

5. Pravėsusį kepimo akmenį vėl uždėkite ant grotelių. Ant jo uždėkite keptuvę su kišu ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepkite kišą apie 20 min.

6. Apibarstykite kišą parmezanu ir kepkite dar 15 min., kol apkepas iškeps, o sūris taps auksinės spalvos.

7. Ištraukite kišą iš Big Green Egg kepsninės ir palikite pravėsti, kad įdaras sustingtų. Tuo tarpu salotoms skirtus pomidorus, ridikus ir provolonę supjaustykite storomis riekelėmis. Nulupkite šalotinį svogūnėlį ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Daržoves sumaišykite su provolone, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

8. Kišą patiekite dar šiltą arba kambario temperatūros su pomidorų salotomis.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close