Velykų pusryčiams arba priešpiečiams ketinate išsikepti naminės duonos? Kodėl Big Green Egg kepsninėje neišsikepus šios migdolinės duonos? Tai velykinė itališko pyrago panettone versija. Iškepta Big Green Egg kamado kepsninėje duonelė įgaus dar daugiau skonio!
VIRTUVĖ: ITALŲ
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 140 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 65 MIN.
IŠ VISO: 205 MIN.
IŠEIS: 8–10 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
RAUGAS
140 g miltų
35 g šviežių mielių
100 g vandens
TEŠLA
1 ekologiškas apelsinas
1 vanilės ankštis
350 g miltų
90 ml vandens
125 g kiaušinių trynių (daugmaž 6 kiaušinių tryniai)
110 g nesūdyto sviesto + kepimo formai ištepti
5 g šviežių mielių
105 g cukraus
11 g druskos
5 g medaus
50 g perlinio cukraus
10 g maltų pankolių sėklų
PAPUOŠTI
60 ml vandens
300 g migdolų pastos
10 g migdolų griežinėlių
10 g perlinio cukraus
Priedai:
Ketaus puodas (apvalus)
convEGGtor laikiklis
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Raugui skirtus miltus sudėkite į virtuvinio kombaino talpą. Pritvirtinkite tešlai minkyti skirtą antgalį. Sutrupinkite šviežias mieles ir supilkite vandenį. Minkykite, kol susidarys vientisa tešla. Tešlą, be abejo, galima minkyti ir rankomis.
2. Laisvai uždenkite raugą maistine plėvele ir palikite šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 30 min., kol iškils.
3. Nutarkuokite apelsino žievelę. Išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir išskobkite minkštimą.
4. Į raugą sudėkite apelsino žievelę, vanilės minkštimą ir kitus tešlai skirtus ingredientus. Minkykite, kol išeis vientisa tešla.
5. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 45 min., kol tešlos tūris padvigubės.
6. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą (apie Ø 20 cm) – tam tinka ir apvalaus ketaus puodo dangtis. Iš tešlos suformuokite apvalų kepalą ir įdėkite į kepimo formą lygiąja puse į viršų. Uždenkite maistine plėvėle ir palikite šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje apie 30–35 min., kol tešlos tūris padvigubės.
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Tuo tarpu paruoškite glajų: į migdolų masę įmaišykite vandenį ir gauta pasta aptepkite tešlą. Apibarstykite migdolų griežinėliais ir perliniu cukrumi.
2. Uždėkite kepimo akmenį ant grotelių, o ant viršaus uždėkite kepimo formą. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepkite migdolų duoną apie 45 min., kol ji pagels ir iškeps. Duona turi būti tvirta, o pabilsnojus – dusliai aidėti.
3. Ištraukite kepimo formą iš kepsninės ir išimkite iš jos duoną.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu