Obuoliai ir bri sūris – dangiškas derinys. Įdėdami į šio deserto įdarą bri sūrio ir apvyniodami obuolius šonine, sukursite įdomų ir išskirtinį desertą, pagamintą Big Green Egg kepsninėje. Tai lengvai pagaminamas desertas, nes pakaks tik įdaryti obuolius ir iškepti juos Big Green Egg kamado kepsninėje.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 35 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.
IŠ VISO: 85 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
4 nedideli obuoliai, pvz., Jonagold arba Elstar
8 ilgi bryzeliai šoninės
1 v. š. minkšto sviesto
100 ml barbekiu padažo
4 čiobrelių viršūnėlės
4 rozmarinų viršūnėlės
Įdaras
50 g sviesto
25 g kedrinių pinijų
25 g nesūdytų migdolų be luobelės
25 g nesūdytų anakardžių
25 g nesūdytų lazdynų riešutų be luobelės
15 g džiūvėsėlių
2 v. š. minkšto bri sūrio
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė (maža)
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Tuo tarpu įdarui skirtą sviestą pakaitinkite prikaistuvyje storu dugnu virš nedidelės kaitros, kol įgaus auksinę spalvą. Prikaistuvį su lydytu sviestu atvėsinkite panardinę į didelį dubenį šalto vandens.
2. Uždėkite mažą ketaus keptuvę ant grotelių. Sudėkite visus riešutus ir kepinkite apie 5 min., kol apskrus. Retkarčiais pamaišykite ir kas kartą uždarykite Big Green Egg dangtį. Atvėsusius riešutus smulkiai sukapokite. Sumaišykite su kitais įdarui skirtais ingredientais.
3. Obuolius nulupkite ir pašalinkite sėklalizdžius. Obuolius pripildykite įdaro ir apjuoskite 2 šoninės bryzeliais taip, kad vaisių šonai būtų uždengti. Prismeikite šoninę dantų krapštukais.
GAMINIMAS
1. Ištepkite keptuvę sviestu ir joje išdėliokite įdarytus obuolius. Juos aptepkite barbekiu padažu.
2. Įdėkite keptuvę į Big Green Egg kepsninę ir kepkite obuolius apie 30–40 min., kol suminkštės; kepamus obuolius vis aptepkite barbekiu padažu. Dalį padažo atidėkite patiekimui.
3. Iškepusias obuolių bombas išimkite iš Big Green Egg ir palikite pravėsti. Tuo tarpu naudodami teptuką kiekvieną lėkštę ištepkite barbekiu padažu. Lėkštėse išdėliokite obuolių bombas ir papuoškite čiobrelių bei rozmarinų šakelėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu