Įdarytas upėtakis iš Big Green Egg

 

Daugelis garsių virtuvės šefų jau atrado Big Green Egg. Tai galima pasakyti ir apie Jeroeną Achtieną, kuris EGG naudoja ne tik savo profesionalioje virtuvėje. Žavus šefas Big Green Egg’e taip pat nuolat gamina ir namuose: nuo skanios ant grotelių keptos vištienos iki šio gardaus įdaryto upėtakio. Šefo patarimas: žuvis, kepama ant kepimo popieriaus be convEGGtor, yra veikiama tiesioginio karščio ir taip jos odelė tampa gražia ir traškia. Niekur negaunate upėtakio? Tada naudokite skumbrę – ji tokia pat skani!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 90 MINUČIŲ

IŠ VISO: 110 MINUČIŲ

IŠEIS: 2-4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Upėtakis:

1 upėtakis, apie 500 g svorio

3 v.š. švelnaus alyvuogių aliejaus

Įdaras:

1 didelis burokėlis

3 a.š. „Sambal Badjak“ padažo

1 Granny Smith obuolys

1 peletrūno šakelė

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir kepsninę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Burokėlį dėkite ant anglies ir uždenkite EGG dangtį. Burokėlį kepinkite apie 60 minučių, kol suminkštės. Kepimo metu jį retkarčiais apverskite ir po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

2. Burokėlį išimkite iš EGG ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į EGG įdėkite nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 200°C. Per tą laiką perpjaukite upėtakį išilgai per pilvą ir pašalinkite žarnas. Iš abiejų pusių perpjaukite per pilvo kaulą ir filė peiliu nuo galvos iki uodegos pjaukite tarp kaulų ir mėsos. Per odą nepjaukite. Ištraukite arba išpjaukite viduryje esantį kaulą. Pašalinkite žiaunas.

3. Pakankamai didelį kepimo popieriaus lakštą ištepkite alyvuogių aliejumi. Išdarinėtą žuvį oda žemyn dėkite ant kepimo popieriaus ir aptepkite jį „Sambal Badjak“ padažu.

4. Granny Smith obuolį supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais ir tada kubeliais. Nulupkite burokėlio odelę ir jį taip pat supjaustykite maždaug 1 centimetro kubeliais. Į žuvies vidurį įdėkite peletrūno šakelę ir ant jos išbarstykite kubeliais supjaustytus obuolį ir burokėlį. Pagal skonį pabarstykite šviežiai malta jūros druska.

4. Kepimo popierių su įdarytu upėtakiu dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Kepkite apie 7 minutes, kol žuvis iškeps, o kubeliais pjaustytas obuolys ir burokėliai gerai sušils.

5. Kepimo popierių su įdarytu upėtakiu išimkite iš EGG ir patiekite gražioje lėkštėje.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close