Jei vakarienės metu norite atkreipti visų svečių dėmesį, tuomet neabejotinai turite ką nors gardaus iškepti Big Green Egg kepsninėje. Vienas iš būdų tai padaryti yra pagaminti šias įdarytas vištienos kojytes su baravykų padažu. Įdaryti vištienos kojytę gali būti sudėtinga, tačiau galiausiai paruošite restorano lygio patiekalą. Kiaulienos taukinė padės išlaikyti tinkamą įdarytų kojyčių formą, o dėl kamado karštyje ištirpusių riebalų vištiena taps dar sultingesnė ir aromatingesnė.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, KEPIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, VIRIMAS
SUDĖTINGUMAS: SUDĖTINGAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 95 MINUTĖS
IŠ VISO: 115 MINUČIŲ
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Vištienai
200 g kiaulienos taukinės (užkulo)
2 šalotinių svogūnėlių
2 česnako skiltelių
200 g įvairių laukinių grybų
2 v. š. sviesto
0,5 a. š. kario miltelių
4 vištienos šlaunelių
4 vištienos filė
2 v. š. nesūdytų pistacijų riešutų
Padažui
100 ml vandens
30 g džiovintų baravykų
1 šalotinio svogūnėlio
1 v. š. alyvuogių aliejaus
50 ml sojų padažo
100 ml plakamosios grietinėlės
30g sviesto
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
Ketaus prikaistuvis
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Dvigubas nuotolinis termometras
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 200 °C temperatūros. Nuplaukite kiaulienos taukinę dubenyje šalto vandens po lėtai tekančiu čiaupu.
2. Kol kepsninė kaista, iš anksto ant grotelių padėkite keptuvę. Tuo tarpu nulupkite ir smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnėlius ir česnako skilteles. Nuvalykite ir susmulkinkite laukinius grybus.
GAMINIMAS
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite šalotinius svogūnėlius, česnakus ir kario miltelius į keptuvę ir apie 3 minutes pakepkite, kol svogūnėliai taps skaidrūs. Retkarčiais viską pamaišykite ir po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį. Padažui gaminti, užvirkite vandenį. Supilkite džiovintus grybus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išmirkti.
2. Įmaišykite laukinius grybus į keptuvėje esantį šalotinių svogūnėlių mišinį ir 3–4 minutes pakepkite.
3. Išimkite keptuvę su grybų mišiniu iš EGG kepsninės, šaukštu perdėkite mišinį į dubenį ir palikite atvėsti. Tuo tarpu, maždaug 4 cm atstumu nuo blauzdelių galo, įpjaukite mėsą su oda ir atskirkite taip, kad gautumėte tvarkingas ir švarias kojytes. Tuomet įpjaukite šlauneles, atsargiai perpjaukite jas ir blauzdeles jungiantį sąnarį ir mėsą iškaulinkite. Kiekvieno ketvirčio šlaunelės mėsą apvyniokite maistine plėvele ir, naudodami mažą ketaus prikaistuvį arba mėsos plaktuką, lengvai išmuškite mėsą.
4. Mėsmalėje smulkiai sumalkite vištienos šlaunelių filė, bet taip, kad iš jos nesigautų tyrė. Susmulkinkite pistacijas. Į atvėsusį grybų mišinį pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir jį kartu su pistacijomis įmaišykite į maltą vištienos šlaunelių mėsą.
5. Įdarykite iškaulintas šlauneles turimu įdaru ir suvyniokite taip, kad išgautumėte taisyklingą vištienos kojyčių formą. Ant stalviršio išskleiskite kiaulienos taukinę ir gerai nusausinkite. Supjaustykite ją į keturias dalis, kad kiekviena būtų pakankamai didelė, jog į ją būtų galima suvynioti po įdarytą vištienos kojytę, ir tuomet jas suvyniokite. Pagal skonį viską pabarstykite druska ir pipirais.
6. Iš kepsninės išimkite groteles, įdėkite convEGGtor laikiklį ir ant jo padėkite skysčių surinkimo talpą. Tuomet vėl įdėkite groteles ir ant jų sudėkite įdarytas vištienos kojytes. Tuo pat metu, padažui gaminti įkaitinkite ketaus prikaistuvį ir nulupkite bei susmulkinkite šalotinį svogūnėlį. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 140 °C temperatūros.
7. Į prikaistuvį įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite smulkintus šalotinius svogūnėlius ir apie 3 minutes pakepkite, kol jie karamelizuosis. Į prikaistuvį supilkite baravykus, įskaitant skystį, kuriame jie mirko, įpilkite sojų padažo ir palaukite, kol skystis užvirs.
8. Tuomet į prikaistuvį įpilkite grietinėlę ir apie 10 minučių pavirkite ant nedidelės ugnies. Tuo tarpu, kubeliais supjaustykite sviestą. Įdarytas vištienos kojytes kepkite tol, kol jų vidaus temperatūra pasieks 75 °C – ją galite nustatyti, naudodami dvigubą nuotolinį termometrą.
9. Išimkite įdarytas vištienos kojytes iš EGG kepsninės. Nukoškite padažą ir į jį po vieną įmaišykite sviesto kubelius. Supjaustykite vištienos kojytes griežinėliais ir sudėkite į lėkštes. Naudodami rankinį trintuvą suplakite padažą iki putų ir šaukštu išpilstykite aplink vištieną.
© Big Green Egg Europe