Savito apipavidalinimo Big Green Egg keraminiai lauko griliai pirkėjus stulbina neprilygstama kokybe. Tūkstantmečius gyvuojančių kamado indų pavyzdžiu sukurti Big Green Egg yra tokie kokybiški, kad visiems jiems taikoma ribota garantija visam eksploatavimo laikotarpiui – be jokių paslėptų sąlygų. Tik įsivaizduokite BBQ grilių, tampantį iš kartos į kartą perduodama vertybe! Ne visi lauko barbekiu gali pasigirti tokiu patvarumu ir ilgaamžiškumu. Šias savybes lemia didelis gamintojo dėmesys naudojamoms medžiagoms ir smulkiausioms detalėms. Keramikinis korpusas atsparus įtrūkimams ir spalvos pokyčiams, todėl šis BBQ grilius visada išliks stilingas ir elegantiškas. Didelis dėmesys skiriamas ir smulkesnėms dalims. Pavyzdžiui, grotelės gaminamos iš tvirto ir lengvai valomo nerūdijančio plieno. Jos greitai įkaista ir ilgai tarnauja. Big Green Egg griliai kuriami ir gaminami nuolat galvojant apie vartotoją, jo poreikius ir lūkesčius. Todėl šios BBQ lauko kepsninės pelno neblėstančią pirkėjų ištikimybę ir palenkia net didžiausio skeptiko širdį – tereikia jį pavaišinti ant kiaušinio formos lauko kepsninės grotelių pačirškintais patiekalais.
Taip pat skaitykite TUZINAS PRIEŽASČIŲ ĮSIGYTI.
Kadangi šiais laikais rinkoje siūloma labai daug lauko grilių, gali būti sunku išsirinkti tinkamiausią. Todėl sudarėme paprastą vadovą, kad galėtumėte palyginti populiariausius kepimo ant grotelių būdus. Juk svarbiausia – surasti geriausiai tinkančią kepsninę.
Tai nuo daug ko priklauso. Reikia rinktis kepsninę, tinkančią jūsų skoniui, gyvenimo būdui ir biudžetui. Juk neretai galutinį sprendimą lemia būtent kaina. Sumokėti mažiau ir po kelerių metų vėl dairytis naujos kepsninės? Ar nepagailėti pinigų ir nusipirkti lauko kepsninę visam gyvenimui, gal net ateities kartoms? Kita vertus, priimtina kaina – dar ne viskas. Ne mažiau svarbus kepsninės funkcionalumas, universalumas, patrauklus dizainas. Taip pat reikėtų įvertinti kuro tipą ir sąnaudas, t. y. ar kepsninė bus ekonomiška, kuo ji kūrenama. Tačiau kad ir ką nuspręsite, kepdami ant grotelių lauke pajusite malonumą.
Siekdami padėti jums išsirinkti tinkamiausią kepsninę, glaustai apžvelgėme populiariausių grilių trūkumus ir privalumus. Juk šiais laikais lauko kepsninių pasirinkimas labai platus, visos jos turi kuo pasigirti, tad išsirinkti sunkiau nei kada nors anksčiau. Tikimės, kad šis trumpas gidas pravers priimant sprendimą, ir į namus įsileisite kokybišką ir patikimą grilį, tapsiantį dar vienu šeimos nariu.
Lauko dujinis grilis/grilius – populiarus maisto gaminimo prietaisas. Priešingai nei elektrinės kepsninės, dujiniai bbq yra gana taupūs, greitai įkaista, juose lengva reguliuoti temperatūrą. Tačiau lauko dujinė kepsninė nepadovanos geriausio maisto gaminimo potyrio, nes dujiniai griliai daugeliu savybių nusileidžia keraminėms kepsninėms. Sparčiai įkaistantis dujinio tandyro paviršius kelia pavojų nudegti, o maistas gali greitai išsausėti. Be to, dujinis grilius nėra toks universalus kaip keraminis. Dujinės kepsninės neįmanoma naudoti kaip rūkyklos arba orkaitės, todėl ir joje gaminamų patiekalų įvairovė ribota.
Privalumai: Jei svarbiausia patogumas, tuomet dujinė kepsninė/grilis – geriausias pasirinkimas. Tai dažniausiai naudojama lauko kepsninė, turinti kelis degiklius, šildiklius, šonines lentynas ir daugybę priedų, skirtų specialiems maisto ruošimo būdams, pavyzdžiui sukamą iešmą. Dujinis barbekiu greitai įjungiama ir išjungiama, temperatūrą reguliuoti paprasta, o vienas kepsninės panaudojimas kainoja nedaug. Tokį prietaisą valyti gana lengva, nors ketaus grotelėms reikia šiek tiek daugiau priežiūros. Jie patraukliai atrodo, modelių iš nerūdijančio plieno pasirinkimas didelis. Geros kokybės dujinis grilis kainuos nuo ~1500 eurų, o komerciniai dujiniai – dar brangiau.
Trūkumai: Patogumui didėjant skonis prastėja. Naudojant dujinę kepsninę teks paaukoti šiek tiek skonio, kadangi ant grotelių kepto maisto skonis atsiranda tik išgaravus išlašėjusioms maisto sultims. Jei turite nedidelį kiemą arba mažą terasą, reikia pagalvoti ir apie jos užimamą vietą. Be to, prieš kepimą nepatikrinę dujų bako vidury maisto ruošimo galite likti be kuro. Visos metalinės kepsninės ir metaliniai dujiniai griliai kepant maistą labai įkaista, todėl atsiranda pavojus nusideginti. Didžiausias dujinių ir metalinių bbq trūkumas – jie išspinduliuoja labai daug karščio, o tai sausina maistą. Tikėtina, kad sausiausia vištienos krūtinėlė, kurios jums teko ragauti, buvo iškepta dujinėje kepsninėje.
Šašlykinė – nuo seno mėgstamas maisto gaminimo prietaisas. Didelį populiarumą lėmė jos paprastumas. Ne veltui dažno lietuvio, išsiruošusio į iškylą, automobilyje atsiranda ir turistinė šašlykinė. Tačiau šašlykinės nėra labai universalios. Didesnės kulinarinės įvairovės suteikia nebent šašlykinė su dangčiu, kurioje galima geriau išnaudoti judantį įkaitusį orą. Tuo tarpu kepant atviroje šašlykinėje kyla grėsmė prideginti maistą, nes nuo mėsos nuvarvėjus riebalams anglys gali užsiliepsnoti. Naudodami Big Green Egg tokio pavojaus išvengsite. Pasirinkite Big Green Egg, ir gausite daugiau nei šašlykinę! Kaina viena, o galimybių – begalė. Vienas prietaisas atlieka ir kepsninės, ir rūkyklos, ir šašlykinės funkciją. Tai daugiau nei tik šašlykinė ir rūkykla – tai Big Green Egg!
Privalumai: Kepant išgaunamas malonus anglių aromatas, be to, palyginus su kitais kepimo ant grotelių prietaisais jos gana nebrangios – nuo ~ 40 eurų (pvz., už įprastą šašlykinę), o vidutinė kaina ~200 eurų. Anglių briketų lengva įsigyti, prekiaujama įvairių gamintojų briketais su priedais, pavyzdžiui, algarobo aromatu, taip pat būna greitai uždegamų briketų. Šiose kepsninėse įprastai būna daug vietos maistui kepti arba netiesiogiai gaminti, o reguliuodami oro angas galite naudoti jas kaip rūkyklas. Taip pat galima rinktis, jei turite nedaug vietos.
Trūkumai: Anglių briketais kūrenamoms kepsninėms įkaisti įprastai prireikia ~30 – 40 min. Pagrindiniai modeliai neturi termometrų, todėl tenka paspėlioti, kada pasiekiama tinkama temperatūra. Vėlgi, visos metalinės kepsninės sukelia nusideginimo pavojų, be to, jos išspinduliuoja daug karščio, todėl maistas išsausėja.
Jei dažnai ruošiate maistą lauke, o pirmenybę teikiate išgaunamam skoniui, tuomet rinkitės keramikinę Big Green Egg kamado. Keraminio korpuso, natūralių gabalinių anglių ir oro srautų derinys garantuoja nepakartojamą anglių aromatą ir galimybę kepti maistą aukštoje temperatūroje išlaikant jį sultingą. Galite gaminti maistą 100–350 °C ir aukštesnėje temperatūroje ir naudoti kepsninę kaip orkaitę, grilį arba rūkyklą. Jos užima nedaug vietos. Galima priderinti daug priedų. Big Green Egg įkaista labai greitai – per 15 – 20 min.!
Išsiaiškinus faktus, skirtingų grilių privalumus ir trūkumus beliks apsispręsti. Kuria lauko kepsnine pasitikėsite, kuri atrodo ilgaamžiškiausia ir kurioje, jūsų manymu, gims skaniausi patiekalai? Juk skonis taip pat svarbu. Nepamirškite įsiklausyti ir į vidinį balsą – širdis pakuždės, kuri kepsninė ar kuris modelis skirtas būtent jums.
Jūs, maisto mylėtojas, dėl vieno esate tikras: įsigiję Big Green Egg, į savo namus (na, į sodą, terasą arba balkoną) atsigabensite aukščiausios kokybės kamado. Big Green Egg tobulai pritaikyta ne tik kepti, bet ir rūkinti, virti garuose ir žemoje temperatūroje, taip pat kepti orkaitėje. Big Green Egg yra daugiau nei paprastas grilis ar tandyras. Todėl ir jos kaina nėra maža.
Tai visa lauko virtuvė, kurioje galėsite kepti picas, rūkinti žuvį, žemoje temperatūroje kepti mėsą ir daryti viską, ką galima daryti įprastoje orkaitėje. Big Green Egg teikiamos kulinarinės galimybės yra beribės. Taigi, neverta aiškintis, ar norite EGG kepsninės. Tiesiog paklauskite savęs, kuris iš 7 modelių jums labiausiai tinka.
Parengėme trumpus modelių aprašymus. Patys įsitikinsite, kad tobula EGG kepsninė visada atsiras, nesvarbu, kokio dydžio jūsų šeima, kiek turite draugų, ar erdvus jūsų kiemas (arba terasa)! Taip pat skaitykite KAS YRA BIG GREEN EGG.
.