Ingredientai
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 15 min.
Gaminimo trukmė: 70 min.
4 lašišos filė su oda be žvynų (po 150 g)
1 geltona saldžioji paprika
1 rausvasis svogūnas
alyvuogių aliejaus
250 ml kokosų pieno
1 skardinė avinžirnių (400 g)
1 v. š. pomidorų pastos
300 g baltų ryžių (nebūtinai)
½ ryšelio kalendrų (reikės tik lapelių)
8 v. š. jogurto
½ citrinos
Kario pastai:
1 geltona saldžioji paprika
1 raudona aitrioji paprika
1 rausvasis svogūnas
4 česnako skiltelės
3 cm šviežio imbiero šaknies
½ ryšelio kalendrų (reikės tik stiebų)
1½ a. š. maltos ciberžolės
2½ a. š. kario miltelių
1 vištienos sultinio kubelis
1 v. š. medaus
Priedai:
ketaus grotelės
ketaus puodas
Pasiruošimas iš anksto
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 150 °C.
Tuo tarpu pradėkite ruošti kario pastą. Išdarinėkite pastai skirtas saldžiąją ir aitriąją paprikas, jų minkštimą stambiai sukapokite. Jei norite aitresnio kario, aitriąją papriką smulkinkite su visomis sėklomis. Nulupkite svogūną, česnako skilteles ir imbierą ir viską stambiai sukapokite. Nuskabykite kalendrų lapelius ir atidėkite vėlesniam laikui. Kario pastai reikės tik stiebų.
Sumaišykite smulkintus ingredientus su kalendrų stiebais, ciberžole, kario pasta ir vištienos sultinio kubeliu ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sukrėskite medų, pagal skonį pagardinkite druską ir viską išsukite iki vientisos masės.
GAMINIMAS
Išdėliokite lašišos filė ant grotelių odele į apačią ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Kepkite žuvį 7–8 min. Tuo tarpu per pusę perpjaukite saldžiąją papriką, išimkite kotelį, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
Išimkite lašišą iš kepsninės, filė apverskite ir atsargiai nuimkite odeles. Odeles pabarstykite druska ir kartu su žuvimi įdėkite į lėkštę.
Ketaus puodą uždėkite ant grotelių, o šalia išdėliokite lašišos odeles. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Puodui šylant, apkepkite odeles iš abiejų pusių 8–10 min., kol apskrus.
Išimkite iš kepsninės žuvies odeles ir atvėsinkite. Jos bus traškios. Ketaus puode įkaitinkite gerą šliūksnį alyvuogių aliejaus ir maždaug 5 min. kepinkite smulkintą saldžiąją papriką ir svogūną.
Sukrėskite kario pastą, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kaitinkite maždaug 5 min.
Supilkite į puodą kokosų pieną ir 250 ml karšto vandens. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įšildykite kepsninę iki maždaug 140 °C. Tegul karis švelniai burbuliuoja maždaug 15 min.
Nusunkite avinžirnius. Juos kartu su pomidorų pasta įmaišykite į karį ir kaitinkite dar 12 min. Tuo tarpu, jei karį tieksite su ryžiais, išvirkite ryžius vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
Sudėkite lašišos kepsnius į karį, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir troškinkite dar 3 min., kol žuvis sušils.
Išgriebkite lašišą iš ketaus puodo ir padalykite karį lėkštėse. Ant kario išdėliokite lašišos kepsnius. Apšlakstykite jogurtu ir citrinų sultimis, patiekite pabarstytą kalendrų lapeliais ir kepintomis lašišos odelėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu