Gapačas, pagamintas Big Green Egg kepsninėje? Ar tai ne toji šalta ispaniška sriuba, kurios nereikia kaitinti? Taip! Bet jei pirma daržoves iškepsite ant grotelių, šis ispaniškas patiekalas taps dar gardesnis.
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 30 min.
Gaminimo trukmė: 5 min.
INGREDIENTAI
500 g pomidorų
1 raudona saldžioji paprika
1 žalia saldžioji paprika
1 geltona saldžioji paprika
1 valgomasis svogūnėlis
2 česnako skiltelės
1 agurkas
1 ryšelis bazilikų
100 ml raudono vyno acto
200 ml alyvuogių aliejaus
Priedai:
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C. Tuo tarpu pomidorus perpjaukite per pusę. Paprikas išilgai padalykite į ketvirčius, pašalinkite kotelius, sėklas ir pertvaras. Svogūnėlį nulupkite ir perpjaukite per pusę.
Išdėliokite supjaustytas daržoves ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Pakepę 1,5 min. apverskite. Praėjus dar 1,5 min., dar kartą apverskite. Iš viso daržoves kepkite maždaug 6 min., apversdami kas 1,5 min., ir kaskart uždarykite dangtį.
Išimkite iš kepsninės daržoves ir palikite pravėsti. Tuo tarpu nulupkite ir per pusę perpjaukite česnako skilteles. Nuplaukite agurką ir sukapokite petražoles. Nuskabykite bazilikų lapelius, o kelis smulkius atidėkite į šalį gaspačui papuošti.
Stambiai sukapokite keptas daržoves ir kartu su česnakais, agurku, bazilikais ir raudono vyno actu sutrinkite iki vientisos masės. Sumažinkite trintuvo greitį ir plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite gaspačą druska bei pipirais pagal skonį ir atvėsinkite įdėję į šaldytuvą.
GAMINIMAS
Supilstykite gaspačą į dailius dubenėlius ir patiekite papuošę atidėtais bazilikais. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
Patarimas
Jei patinka aštriai, įdėkite į gaspačą ant grotelių keptų aitriųjų paprikų.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu