Jūs, be jokios abejonės, žinote apie šokolado magiją – kaip ir apie Big Green Egg magiją. Taigi, jei norite nustebinti savo Valentiną, EGG kepsninėje tiesiog iškepkite jam šių gardžių šokoladinių Brioche bandelių. Brioche yra klasikinė prancūziška duona, o mes dar pridėjome ir kakavos miltelių. Širdelių forma ir švelnus, šilkinis šokoladinis kremo įdaras paverčia šias bandeles išties neįtikėtinai gardžiomis.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 160 MIN,
GAMINIMAS: 40 MIN.
IŠ VISO: 200 MIN.
IŠEIS: 8 BANDELĖS
INGREDIENTAI
RAUGAS
50 g pieno
30 g šviežių mielių
50 g daug baltymų turinčių miltų
TEŠLA
450 g daug baltymų turinčių miltų, papildomai pabarstymui
60 g smulkaus cukraus
45 g kakavos miltelių
10 g smulkios druskos
175 g šviežių kiaušinių
90 g pieno
15 g medaus
125 g sviesto, kambario temperatūros
ĮDARAS
75 g džiovintų spanguolių
ŠOKOLADINIS KREMAS
450 g pieno
100 g smulkaus cukraus
40 g kukurūzų miltų
80 g kiaušinių trynių
125 g juodojo šokolado (70-75%, skridinėlių arba gabalėlių)
PAPILDOMI INGREDIENTAI:
1 kiaušinis
PAPUOŠIMUI
avietės (nebūtina)
mėtų lapeliai (nebūtina)
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Raugui pieną pašildykite, kad taptų drungnas. Supilkite į maisto kombaino dubenį, į jį sutrupinkite mieles ir maišykite to, kol jos ištirps piene. Įmaišykite miltus, uždenkite dubenį plastiko plėvele ir palikite kambario temperatūroje apie 20 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
2. Praėjus 20 min. dėkite likusius tešlos ingredientus, išskyrus sviestą, ir naudodamiesi virtuviniu kombainu vidutiniu greičiu tešlą minkykite apie 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Tešlą, žinoma, taip pat galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį. Per tą laiką sviestą supjaustykite kubeliais.
3. Sviestą dėkite į dubenį, įjunkite maisto kombainą ir palikite minkyti tol, kol viskas vientisai susimaišys. Galiausiai, berkite spanguoles ir minkykite tol, kol jos tolygiai pasklis ir vienodai išsiminkys visoje tešloje. Dėkite tešlą į plastikinį dubenį. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą 30 minučių pakilti.
4. Miltais lengvai pabarstykite savo darbo paviršių. Ant jo dėkite tešlą ir paspauskite, kad išsileistų visas oras. Lenkite keturis tešlos kampus link centro, tarsi formuodami voką. Tada vėl uždenkite tešlą plėvele ir palikite pastovėti dar 30 minučių.
5. Ant miltais pabarstyto stalo tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio, tuomet pabarstykite miltais. Naudodamiesi širdelės formos kepimo formele (apie 12 cm dydžio) išpjaukite 8 širdeles. Vėl uždenkite maistine plėvele ir palikite 60 minučių pakilti.
6. Per tą laiką nedideliame puode užvirkite pieną šokoladiniam kremui. Atskirame puode sumaišykite cukrų ir kukurūzų miltus, tuomet dėkite trynius ir maišykite tol, kol išgausite lygią, švelnią masę. Puodą su pienu nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite cukraus mišinį ir užvirkite. Kai pradės virti, nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą. Leiskite kremui ataušti ir supilkite į konditerinį maišelį.
GAMINIMAS
1. Savo Big Green Egg užkurkite anglis ir įdėję convEGGtor, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Iškirpkite du kiek mažesnio diametro nei kepimo akmuo kepimo popieriaus apskritimus.
2. Išplakite kiaušinį ir juo atsargiai aptepkite tešlos širdeles. Dėkite kepimo popieriaus apskritimus ant kepimo akmens, ant jų dėkite 4 tešlos širdeles ir uždenkite EGG dangtį. Šokoladines Brioche bandeles kepkite apie 12-15 minučių.
3. Išimkite Brioche bandeles iš EGG ir padėkite ant grotelių ataušti. Likusias bandeles kepkite tuo pat būdu.
4. Perpjaukite atvėsusias bandeles per pusę. Išspauskite šokoladinio kremo ant apatinės pusės ir uždenkite viršutine puse. Jei norite, papuoškite Brioche bandeles avietėmis ir mėtų lapeliais.
© Big Green Egg Europe