Dairotės gardaus triušienos troškinio recepto, kurį galėtumėte paruošti Big Green Egg kepsninėje? Išsitraukite ketaus puodą ir pasiruoškite padirbėti! Paaiškinsime, kaip pasigaminti labai skanų troškinį. Jei nerasite triušienos, galite naudoti ir vištieną. Skonis bus toks pat geras.
GAMINIMO BŪDAS: TROŠKINIMAS
VIRTUVĖ: BURGUNDIJOS
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 130 MIN.
IŠ VISO: 145 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TROŠKINYS
4 triušio kojos (arba 4 vištos blauzdelės)
800 g šviežių bulvių su lupena
2 didelių morkų
½ saliero šaknies
½ pankolio
20 vidutinių vynuoginių pomidorų
3 pailgų šalotinių svogūnėlių
4 česnako skiltelių
150 g baltų shimeji grybų
150 g rudų shimeji grybų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 ryšelio citrininių čiobrelių
750 ml baltojo vyno
kukurūzų krakmolo
Reikalingas priedas:
Ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 150 °C. Prieš pat kepsninei įkaistant ant grotelių uždėkite ovalų ketaus puodą, kad pašiltų.
2. Tuo tarpu triušių kojas perpjaukite per sąnarius. Šviežias bulves nuplaukite. Morkas nuskuskite, perpjaukite per pusę išilgai ir supjaustykite riekelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Pankolį perpjaukite per pusę ir susmulkinkite riekelėmis. Pomidorus perpjaukite per pusę. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius bei česnako skilteles. Shimeji grybus išskirstykite po vieną.
GAMINIMAS
1. Ketaus puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Atvirame puode apkepinkite triušienos kojas, kol mėsa apskrus iš visų pusių. Kaskart uždarykite Big Green Egg dangtį.
2. Į puodą sudėkite nuplautas ir susmulkintas daržoves, taip pat citrininius čiobrelius. Daržoves kepkite daugmaž 8 min. retkarčiais pamaišydami. Kaskart uždarykite Big Green Egg dangtį. Užpilkite baltuoju vynu ir, neuždengę puodo, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Pamažu troškinkite mėsą ir daržoves apie 2 val.
3. Šiek tiek kukurūzų krakmolo sumaišykite su vandeniu ir gautą tyrelę iš lėto įmaišykite į troškinį, kol jis įgaus pageidaujamą tirštumą. Jei troškinys per skystas, galite įdėti daugiau krakmolo mišinio. Patroškinkite dar 2 min.
4. Išimkite iš Big Green Egg kepsninės ketaus puodą ir pagal skonį pagardinkite troškinį druska.
PATARIMAS: Kaip jau minėjome, vietoje triušienos galite naudoti ir vištieną. Patiekalas gal ir nebus toks neįprastas, bet vis tiek labai gardus!
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu