Šio gardaus obuolių pyrago iš Big Green Egg pagrindą gaminsite iš pyrago tešlos. Ši tešla taip pat žinoma kaip 1-2-3 tešla, nes ją sudaro 1 dalis cukraus, 2 dalys sviesto ir 3 dalys miltų. Tačiau šis obuolių pyrago receptas yra ypatingas dėl savo įdaro ir užpilo. Įdaras gaminamas iš obuolių, razinų ir nuostabaus skonio suteikiančio migdolų kremo. Paskutinis žingsnis – migdolų pastos užpilas, kuris kepdamas kamado tampa nuostabiai traškus.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 75 MINUTĖS
GAMINIMO LAIKAS: 60 MINUČIŲ
IŠ VISO: 135 MINUTĖS
IŠEIS: 8 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Tešla
300 g kvietinių miltų, papildomai pabarstymui
200 g kambario temperatūros sviesto, papildomai kepimo formos ištepimui
100 g balto cukraus
½ organiškos citrinos
½ vanilės ankšties
Įdaras
50 g kvietinių miltų
1 kiaušinis
50 g migdolų pastos
50 g maltų migdolų
50 g kambario temperatūros sviesto
1 v.š. kukurūzų miltų
5 obuoliai
50 g razinų
Užpilas
1 kiaušinis
400 g migdolų pastos
Patiekimui
Cukraus pudros
Reikalingi priedai:
convEGGtor
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Ant lygaus paviršiaus persijokite miltus tešlai. Sviestą supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltus kartu su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Ant miltų mišinio užtarkuokite pusės citrinos žievelę (likusios citrinos pagal šį receptą nenaudosite). Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite sėklas ir taip pat sudėkite į mišinį. Suminkykite į tešlą, tačiau neminkykite ilgiau nei reikia. Tešlą suspauskite į plokščią apskritimą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 valandai į šaldytuvą.
2. Per tą laiką įdarui į dubenį persijokite miltus. Įšplakite kiaušinį, pasverkite 50 g ir suberkite į miltus su migdolų pasta, migdolų milteliais, sviestu ir kukurūzų miltais. Gerai išplakite. Obuolius nulupkite, išskobkite šerdis ir minkštimą supjaustykite maždaug 2 centimetrų kubeliais. Obuolius ir razinas įmaišykite į įdarą.
3. Užpilui išplakite kiaušinį, pasverkite 40 g ir supilkite į dubenį su migdolų pasta. Gerai išplakite plakikliu ir šaukštu supilkite užpilą į konditerinį maišelį.
GAMINIMAS
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
2. Per tą laiką atsegamą kepimo formą (Ø 18 cm) ištepkite sviestu. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 5 milimetrų storio iškočiokite tešlą ir ja išklokite kepimo formą.
3. Įdarą lygiu sluoksniu paskleiskite ant tešlos. Nupjaukite konditerinio maišelio galiuką, kad atsirastų maždaug 1 centimetro skersmens anga. Ant įdaro apskritimais išspauskite migdolų užpilą.
4. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį, o ant jo – kepimo formą. Uždenkite EGG dangtį ir obuolių pyragą kepkite apie 45 minutes, kol tešla taps traški ir įgaus auksinę spalvą.
5. Išimkite obuolių pyragą iš EGG ir nuimkite kepimo formos kraštelį. Leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros.
6. Pabarstykite Big Green Egg obuolių pyragą cukraus pudra ir patiekite ant gražaus padėklo.
© Big Green Egg Europe