Per Kalėdas norite pasigaminti tikrą šventinę klasiką? Tuomet šio gardaus kiaulienos vyniotinio 2.0 versija iš Big Green Egg garantuotai sužavės visus. Šį vyniotinį lengvai pasigaminsite patys, nes tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Įdaras? Tai švieži špinatai ir žolelės. Vyniotinio surišti nereikia, tiesiog apvyniokite jį kiaulienos riebalų plėvelėje, dar vadinamoje caul fat (prancūziškai – crépine ) – guyvulių pilvo etmę gaubianti riebalinė plėvelė . Kepant kamado riebalai išsilydo ir suteikia vyniotiniui papildomo skonio. Šią riebalų plėvelę užsisakykite iš mėsininko.
GAMINIMO BŪDAS: NETISIOGINĖ KAITRA
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 55 MINUTĖS
GAMINIMO LAIKAS: 50 MINUČIŲ
IŠ VISO: 105 MINUČIŲ
IŠEIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Vyniotinis
1 kiaulienos filė, maždaug 1.8 kg svorio
100 g kiaulienos riebalų plėvelės (angl. caul fat)
8 riekelės Parmos kumpio
Įdaras
2 baziliko ryšulėliai
1 peletrūno ryšulėlis
1 petražolių ryšulėlis
500 g šviežių špinatų lapelių
2 česnako skiltelės
2 kiaušinių baltymai
Patiekite su
Vaisių assorti
Reikalingi priedai
convEGGtor
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Perforuotos pusapvalės grotelės
Dvigubas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nulupkite kiaulienos filė. Odą ir kitus gabalėlius pasilikite pvz. gardaus padažo pagrindui pagaminti. Filė supjaustykite išilgai, maždaug 2½ cm ilgio griežinėliais ir tada vėl supjaustykite išilgai juostelėmis. Nupjaukite kiaulienos filė juostelių galus – taip turėsite apie 200 g mėsos, kurią supjaustykite kubeliais ir atidėkite įdarui. Sudėkite juosteles į dubenį.
2. Įdarui gaminti dideliame puode užvirkite vandenį. Nuo šakelių nuskabykite baziliko, peletrūno ir petražolių lapelius. Sudėkite žoleles ir špinatus į verdantį vandenį ir apie 30 sekundžių blanširuokite. Nusunkite per sietelį ir perliekite šaltu vandeniu, kad špinatai ir žolelės greitai atvėstų.
3. Iš špinatų mišinio išspauskite kuo daugiau skysčio. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite skilteles stambiais gabalėliais. Špinatų mišinį, česnakus ir kiaušinių baltymus sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį ir smulkiai sumalkite. Dėkite atsidėtus kiaulienos kubelius ir smulkiai sumalkite. Pagal skonį pagardinkite faršą druska ir pipirais.
4. Mėsos juosteles pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais ir įmaišykite į faršą. Ant stalo dvigubu sluoksniu išklokite didelius maistinės plėvelės lakštus ir maždaug ant trečdalio apatinio jų ploto išdėliokite kiaulienos juosteles. Aptepkite jas iš dubenėlio likusiu faršu. Apatinę maistinės plėvelės dalį užlenkite ant mėsos ir tvirtai susukite. Susukite maistinės plėvelės galus ir itin tvirtai juos suriškite plėvelės gabalėliais. Vyniotinį maždaug 30 minučių dėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
GAMINIMAS
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor su vienkartine skysčių surinkimo talpa ant viršaus ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 140 °C temperatūros,
2. Ant stalo paskleiskite riebalų plėvelę (caul fat) ir nusausinkite ją virtuviniu popieriumi. Ant popieriaus, kad gautumėte pakankamai didelį paviršių, ant kurio galėsite suvynioti vyniotinį, sluoksniais išdėliokite Parmos kumpio griežinėlius. Nuimkite plėvelę nuo vyniotinio ir padėkite ją po Parmos kumpio griežinėliais. Suvyniokite vyniotinį į Parmos kumpį ir riebalų plėvelę, o plėvelės perteklių nupjaukite.
3. Dėkite kiaulienos vyniotinį ant perforuotų pusapvalių grotelių ir į mėsos šerdį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 62 °C vidaus temperatūrą.
4. Mėsai pasiekus nustatytą šerdies temperatūrą, EGG temperatūrą padidinkite iki 190 °C, o tada nustatykite 67 °C. Vyniotinį Big Green Egg kepkite tol, kol pasieks šią vidaus temperatūrą.
5. Išimkite kiaulienos vyniotinį iš EGG ir patiekite su vaisių assorti.
© Big Green Egg Europe