Gardi plokščia duona ‘naan’

 

Naan – tai gardi plokščia duona, geriausiai žinoma iš Indijos virtuvės. Šia plokščią duoną galite lengvai išsikepti Big Green Egg. Galiausiai, ji išties skaniausia gaminta namuose, o ypač kepta jūsų kepsninėje. Naan duonos tešlą kildinti reikia tik vieną kartą ir ji nekepa labai ilgai, tad ši duona paruošiama gana greitai.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 75 MIN.

GAMINIMAS: 30 MIN.

IŠ VISO: 105 MIN.

IŠEIS: 4 NAAN DUONELĖS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

TEŠLA

50 g kiaušinių

250 g kvietinių miltų, papildomai pabarstymui

70 g pieno

30 g natūralaus jogurto

17 g šviežių mielių

15 g alyvuogių aliejaus, papildomai patepimui

5 g druskos

GLAISTUI

6 v. š. lydyto sviesto

3 česnako skiltelės

½ kalendros ryšulėlio

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Virtuvinio kombaino dubenyje plakikliu išplakite kiaušinį. Suberkite likusius ingredientus ir naudodamiesi maisto kombaino tešlos antgaliu tešlą minkykite 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Žinoma, tešlą galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį.

2. Dėkite tešlą į alyvuogių aliejumi išteptą dubenį, uždekite maistine plėvele ir leiskite 60 minučių pakilti. Pakilusi tešla bus sausa ir švelni bei beveik dvigubai padidėjusi.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor, nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį įkaitinkite iki 240°C temperatūros.

2. Per tą laiką tešlą padalinkite į 4 maždaug 110 gramų svorio kamuoliukus ir juos suapvalinkite. Iškočiokite ant miltais pabarstyto darbo stalo ir suformuokite apie 4-5 mm storio ir 20 cm diametro apskritimus. Dėkite du tešlos apskritimus ant kepimo akmens ir uždekite EGG dangtį. Naan duoneles kepkite 6-8 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Jei reikia, praėjus pusei laiko apverskite. Per tą laiką ištirpinkite lydytą sviestą glaistui. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Nuo kotelių nuplėšykite kalendros lapelius ir juos susmulkinkite.

3. Išimkite Naan duoneles iš EGG ir leiskite ant grotelių ataušti. Kol jos vės, apipilkite puse tirpinto sviesto ir pabarstykite puse česnako ir kalendros. Likusias Naan duoneles Big Green Egg kepkite taip pat!

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close