FILO TEŠLOS PYRAGAS SU 
KEPTOMIS 
BRAŠKĖMIS

Filo tešlos pyragas su džiovintomis spanguolėmis, moliūgų sėklomis, medumi ir keptomis braškėmis

Ingredientai

 

 

68 porcijos

 

60 g sviesto

150 g medaus

300 g filo tešlos

150 g džiovintų spanguolių

150 g moliūgų sėklų

250 g šviežių braškių

½ v. š. saulėgrąžų aliejaus

25 g cukraus

50 ml raudonos degtinės

 

Priedai:

convEGGtor laikiklis

Pit Mitt BBQ pirštinė

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Į Big Green Egg įdėkite convEGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite kepsninę iki 180 °C. Ant viryklės nedidelėje keptuvėje išlydykite 50 g sviesto ir medų. Likusiu sviestu ištepkite negilią apvalią kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens).

2. Kepimo formą išklokite filo tešla taip, kad krašteliai liktų išsikišę. Aptepkite tešlą medaus ir sviesto mišiniu. Sumaišykite spanguoles ir moliūgų sėklas ir plonu sluoksniu (panaudodami maždaug dešimtadalį mišinio) apibarstykite tešlą. Ant viršaus uždėkite dar vieną filo tešlos lakštą, jį aptepkite medaus ir sviesto mišiniu ir apibarstykite plonu spanguolių ir moliūgų sėklų sluoksniu. Taip kartokite tol, kol baigsis filo tešla arba spanguolės ir moliūgų sėklos. Virš kraštų išsikišusią filo tešlą užlenkite ant paskutinio spanguolių ir moliūgų sėklų sluoksnio ir aptepkite medaus ir sviesto mišiniu.

3. Uždėkite kepimo formą su pyragu ant grotelių. Uždarykite EGG dangtį ir kepkite maždaug 30 minučių, kol pyragas iškeps ir parus. Tuo tarpu nuskabykite braškių kotelius. Uogas nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

4. Pit Mitt BBQ pirštine nukelkite pyragą nuo grotelių. Išimkite groteles ir convEGGtor laikiklį, po to vėl įdėkite groteles. Ant jų uždėkite ketaus keptuvę ir joje atsargiai įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite braškes ir kepkite maždaug 2 minutes. Apibarstykite cukrumi ir užpilkite degtine. Palaukite, kol skysčio beveik nebeliks ir, jei pyragas per daug atvėso, vėl jį pašildykite. Kaskart vis uždarykite dangtį.

5. Supjaustykite pyragą gabalėliais ir patiekite su šiltomis braškėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close