Tai vienas greičiausiai pagaminamų patiekalų! Viską paruošite, kol Big Green Egg įkais, o kai baigsite, jums pakaks tapas tik pašildyti.
Ingredientai
8 porcijos
12 sunokusių figų
100 g minkšto ožkos sūrio
12 vytintos kiaulienos mentės coppa di Parma riekelių
50 g skysto medaus
8 čiobrelių šakelių
Priedai:
Apskrita skysčių surinkimo talpa
GAMINIMAS
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 150 °C.
Viršuje figas giliai įpjaukite kryžmai, bet neperpjaukite iki galo. Figas praskleiskite ir sudėkite į apskritą skysčių surinkimo talpą.
Padalykite ožkos sūrį į 12 gabalėlių ir po vieną įdėkite į figas. Tarp figų apskritoje skysčių surinkimo talpoje išdėliokite vytintos kiaulienos mentės riekeles, apšlakstykite figas medumi ir apibarstykite čiobreliais.
Uždėkite talpą ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Šildykite maždaug 8 min., kol figos sušils, o sūris išsilydys.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu