FIGOS SU OŽKOS SŪRIU
IR VYTINTA KIAULIENOS MENTE

COPPA DI PARMA

Figos su ožkos sūriu ir vytinta kiaulienos mente coppa di Parma

Tai vienas greičiausiai pagaminamų patiekalų! Viską paruošite, kol Big Green Egg įkais, o kai baigsite, jums pakaks tapas tik pašildyti.

 

Ingredientai

8 porcijos

 

12 sunokusių figų

100 g minkšto ožkos sūrio

12 vytintos kiaulienos mentės coppa di Parma riekelių

50 g skysto medaus

8 čiobrelių šakelių

 

Priedai:

Apskrita skysčių surinkimo talpa

 

GAMINIMAS

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 150 °C.

Viršuje figas giliai įpjaukite kryžmai, bet neperpjaukite iki galo. Figas praskleiskite ir sudėkite į apskritą skysčių surinkimo talpą.

Padalykite ožkos sūrį į 12 gabalėlių ir po vieną įdėkite į figas. Tarp figų apskritoje skysčių surinkimo talpoje išdėliokite vytintos kiaulienos mentės riekeles, apšlakstykite figas medumi ir apibarstykite čiobreliais.

Uždėkite talpą ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Šildykite maždaug 8 min., kol figos sušils, o sūris išsilydys.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close