Elnienos troškinys su daržovėmis

 

Tikriausiai jau esate Big Green Egg gaminę gardų guliašą, apkepą ar kitą jautienos troškinį. Norite išbandyti kažką naujo? Tuomet savo kamado uždekite anglis ir pasigaminkite šį gardų elnienos troškinį su šakninėmis daržovėmis. Prieš dėdami mėsą į troškinį, pirmiausia ją iškepkite ant grotelių. Tai suteiks šiam ypatingam troškiniui dar daugiau skonio

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, TROŠKINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 110 MINUČIŲ

IŠ VISO: 130 MINUČIŲ

IŠEIS: 8 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Troškinys

2½ kg elnienos viršutinės dalies, be odos

1 cinamono lazdelė

15 kadagio uogų

4 lauro lapai (džiovinti)

2 žvaigždiniai anyžiai

1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų grūdelių

1 valgomasis šaukštas kalendros sėklų

2 šaukštai paprikos miltelių

2 kaliaropės

1 nedidelis salieras

1 nedidelė ropė

2 svogūnai

4 skiltelės česnako

6 bulvės

2 porai

4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

750 ml raudonojo vyno

2 šaukštai obuolių sirupo

600 g nuluptų mini morkų

5 storos meduolio riekelės

4 šakelės petražolių

Reikalingi priedai:

 

Ketaus grotelės

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas (ovalus)

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Per tą laiką supjaustykite elnieną maždaug 5 cm storio griežinėliais. Cinamono lazdelę sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į trintuvą arba kavos malūnėlį kartu su kadagio uogomis, lauro lapais, žvaigždiniu anyžiumi, juodaisiais pipirais, kalendros sėklomis ir paprikomis. Trinkite arba smulkiai sumalkite šiuos prieskonius, kad gautumėte prieskonių mišinį.

3. Žvėrienos gabalėlius iš abiejų pusių apibarstykite druska, o tada prieskonių mišiniu.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Dėkite elnienos juosteles ant grotelių ir kepkite apie 2 minutes. Apsukite mėsą ketvirčiu ir kepkite dar 2 minutes. Apverskite mėsą ir kepkite dar 2 x 2 minutes. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.

2. Išimkite žvėrieną iš EGG, padėkite ją ant lėkštės ir palikite šiek tiek atvėsti. Išimkite groteles ir į EGG įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Tuo tarpu ant grotelių uždėkite ovalų žalią ketaus puodą, kad jis įkaistų.

3. Per tą laiką nulupkite kaliaropes, salierus ir ropę, nulupkite svogūnus ir česnakus. Daržoves ir česnakus supjaustykite stambiais gabalėliais. Nuplaukite bulves ir taip pat supjaustykite stambiais gabalais. Porus supjaustykite žiedais. Atvėsusią elnieną supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.

3. Į puodą supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite griežinėliais supjaustytas daržoves, česnaką ir mėsą ir kepkite apie 10 minučių. Kartkartėmis pamaišykite, po kiekvieno veiksmo uždengdami EGG dangtį.

4. Daržoves ir mėsą nutirpinkite raudonuoju vynu ir įmaišykite obuolių sirupą. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens – daržovės ir mėsa turi būti panardintos. Uždenkite EGG dangtį ir leiskite troškiniui virti ant žemos ugnies apie 30 minučių.

5. Nuplaukite mini morkas ir sudėkite į troškinį. Uždenkite EGG dangtį ir troškinkite dar apie 15 minučių.

6. Sutrupinkite meduolio riekeles ir sudėkite į elnienos troškinį. Uždenkite EGG dangtį ir troškinkite dar 10 minučių. Tuo tarpu nuo kotelių nuplėšykite petražolių lapelius ir juos smulkiai supjaustykite.

7. Išimkite ketaus puodą iš Big Green Egg ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Supilkite troškinį į gilias lėkštes ir pabarstykite petražolėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close