Kaip pagaminti tobulą elnienos kepsnį? Iškepti Big Green Egg kepsninėje! Dailus elnienos pjausnys vertas geriausio paruošimo būdo. Šis 6 asmenims pritaikytas receptas paaiškins, kaip vos per 20 min. iškepti tobulą dailiai apskrudusį elnienos kepsnį.
Pasiruošimas iš anksto: 20 min.
Kepimo trukmė: 12 min.
6 porcijos
INGREDIENTAI
1 elnienos išpjova (maždaug 1,5 kg svorio)
jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Priedai:
Ketaus grotelės
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 250 °C. Nupjaukite odą nuo mėsos arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas.
Supjaustykite elnienos išpjovą į šešis vienodus kepsnius.
GAMINIMAS
Sudėkite elnienos kepsnius ant grotelių ir uždarykite kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 2 min. pasukite kepsnius ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar 2 min. mėsą apverskite ir pakartokite procesą, kol abiejose pusėse įsirėš dailus grotelių raštas.
Išimkite elnienos kepsnius iš EGG kepsninės ir pridenkite aliuminio folija. Prieš pjaustydami palaikykite mėsą maždaug 4 min.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu