GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS KEPTUVĖJE, NETIESIOGINIS KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 60 MINUČIŲ
IŠ VISO: 80 MINUČIŲ
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Filė
500 g elnienos filė be plėvės
1 saujos nesmulkintų džiovintų žolelių
1 svogūno
1 šviežios česnako galvos
3 čiobrelio šakelių
3 rozmarino šakelių
5 lauro lapų
4 v.š. alyvuogių aliejaus
miltų pabarstymui
500 g modeliavimo molio
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
Dvigubas nuotolinis termometras
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję ketaus groteles , įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Palaukite, kol elnienos filė pasieks kambario temperatūrą.
2. Tuo tarpu, sudėkite nesmulkintas džiovintas žoleles į dubenį. Nulupkite svogūną su česnaku ir stambiai supjaustykite. Nuskinkite lapelius nuo čiobrelio ir rozmarino šakelių ir stambiai supjaustykite kartu su lauro lapais. Sumaišykite šiuos ingredientus su 3 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų, ir įmaišykite į žolelių patalą.
GAMINIMAS
1. Įtrinkite elnienos filė alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska ir pipirais. Padėkite filė ant grotelių ir apie 1 minutę pakepkite. Tuomet ketvirtadaliu pasukite elnienos filė įstrižai ir pakepkite dar 1 minutę. Apverskite mėsą ir atlikite tuos pačius du veiksmus, ją kaskart pakepdami po 1 minutę. Po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.
2. Išimkite elnienos filė iš kamado kepsninės ir padėkite ant karščiui atsparaus padėklo į šaldytuvą. Išimkite groteles, įstatykite convEGGtor laikiklį ir į EGG kepsninę įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite kepsninę iki 240 °C.
3. Tuo tarpu apibarstykite darbastalį miltais ir iškočiokite molį į maždaug 40 x 25 cm dydžio ir 3 mm storio lakštą. Sudėkite pusę žolelių mišinio ant siauresnės molio lakšto pusės. Ant viršaus uždėkite keptą elnienos filė ir uždenkite ją likusiomis žolelėmis. Suvyniokite filė į molio lakštą ir sandariai užspauskite kraštus.
4. Ant grotelių padėkite (šaltą) kepimo akmenį ir ant viršaus uždėkite į molį įvyniotą elnienos filė. Per molį į mėsos šerdį įsmeikite dvigubo nuotolinio termometro zondą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį, termometre nustatykite 48 °C temperatūrą ir kepkite elnienos filė apie 20 minučių, kol bus pasiekta nustatyta temperatūra.
5. Išimkite į molį suvyniotą elnienos filė iš Big Green Egg kepsninės. Padėkite viską ant pjaustymo lentelės ir palikite 8 minutes atvėsti.
6. Padėkite pjaustymo lentelę ant stalo ir švelniai stuktelėkite mėsos plaktuku per molį, kad jis perlūžtų ir galėtumėte supjaustyti mėsą.
© Big Green Egg Europe