Su įvairiomis duonos rūšimis galite eksperimentuoti naudodami skirtingus miltus, įdarus ir pabarstukus. Ši duona, kurią galite išsikepti Big Green Egg, turi gardų imbierų, apelsinų ir razinų įdarą. Iškepę ją savo kepsninėje, apipilkite medaus ir viskio glaistu. Paskutinis štrichas –šiek tiek cukrinių apelsinų. Ar dar yra ką bepasakyti?
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 225 MIN.
GAMINIMAS: 70 MIN.
IŠ VISO: 295 MIN.
IŠEIS: 2 KEPALAI
INGREDIENTAI
RAUGAS
40 g drungno vandens
3 g šviežių mielių
40 g daug baltymų turinčių miltų
TEŠLA
210 g daug baltymų turinčių miltų
5 g smulkios druskos
12 g šviežių mielių
12 g šalto sviesto
12 g medaus
115 g drungno vandens
ĮDARAS
70 g cukruoto tarkuoto imbiero
70 g cukruotų apelsinų
70 g razinų
GLAISTAS
100 g medaus
100 g viskio
2 v. š. cukruotų apelsinų
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
Ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Raugui drungną vandenį supilkite į maisto kombaino dubenį, į jį sutrupinkite mieles ir maišykite tol, kol jos vandenyje ištirps. Įmaišykite miltus, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 2 valandas pakilti.
2. Po 2 valandų dėkite tešlos ingredientus ir naudodamiesi maisto kombaino tešlos antgaliu tešlą minkykite 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Žinoma, tešlą galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį.
3. Dėkite visus įdaro ingredientus ir palikite kombainą veikti tol, kol jie pilnai įsimaišys į tešlą. Uždenkite dubenį plėvele ir leiskite tešlai 30 minučių pakilti.
4. Padalinkite tešlą į dvi vienodas dalis ir iškočiokite į pailgus ritinius. Juos šonu dėkite ant stalo, uždenkite švariu, lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti 50 minučių.
GAMINIMAS
1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 210°C temperatūros.
2. Ant grotelių dėkite kepimo akmenį. Nekeptus kepalus šonu dėkite ant kepimo akmens ir ant šonų aštriu peiliu padarykite išilginius įpjovimus. Uždenkite EGG dangtį. Įdėjus kepimo akmenį temperatūra nukris iki maždaug 190°C. Kepalus kepkite apie 30-40 minučių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
3. Kepalus išimkite iš EGG ir padėkite ant grotelių ataušti. Per tą laiką iš EGG išimkite kepimo akmenį. Ketaus puode glaistui sumaišykite medų ir viskį, tuomet dėkite puodą ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Leiskite užvirti ir nugaruoti, kol sutirštės.
4. Apipilkite kepalus medaus-viskio mišiniu ir apibarstykite cukruotais apelsinais.
© Big Green Egg Europe