Karį labai smagu gaminti Big Green Egg ir jis turi daugybę variantų. Šiame vegetariško kario recepte paaiškiname, kaip pasigaminti šį patiekalą savo kamado. Paprikos įdarytos ryžiais, kas suteikia patiekalui netikėtumo.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, VIRIMAS
SUDĖTINGUMO LYGIS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 65 MINUTĖS
IŠ VISO: 85 MINUTĖS
IŠEIS: 6 PORCIJOS
Ingredientai
Karis
1 baltasis svogūnas
2 česnako skiltelės
1 geltonoji paprika
1 cukinija
1 poras
200 g „Bimi“ brokolių
1 žalioji citrina
1 citrinžolės šakelė
2 petražolių šakelės
1 kalendros šakelė
20 g sviesto
1 v.š. miltų
200 ml kokoso pieno
1 v.š. geltonos kario pastos
100 g pupelių daigų
Įdarytos paprikos
300 g basmati ryžių
1 a.š. maltos ciberžolės
6 mažos raudonos paprikos
12 imbiero kamuolėlių cukraus sirupe
60 g sviesto
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas
convEGGtor
Ketaus keptuvė (maža)
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 220°C temperatūros.
2. Per tą laiką nulupkite ir supjaustykite svogūną. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Geltonąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite gabalėliais. Cukiniją supjaustykite gabalėliais. Porus supjaustykite plačiais žiedais. Nupjaukite visas sudžiūvusias apatines „Bimi“brokolio dalis. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis. Citrinžolę sutrinkite, o stiebą suriškite į mazgą. Nuo petražolių ir kalendrų šakelių nuskabykite lapus ir juos stambiai supjaustykite.
GAMINIMAS
1. Žalią ketaus puodą dėkite ant grotelių. Dėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Suberkite svogūną, česnaką, pipirus, cukiniją ir daržoves kepinkite 5-6 minutes. Po kiekvienos veiksmo uždenkite EGG dangtį. Per tą laiką pagal instrukcijas ant pakelio išvirkite basmati ryžius ir į juos suberkite ciberžolę. Nupjaukite paprikų viršūnėles ir pašalinkite sėklas.
2. Į daržovių mišinį įmaišykite porus, „Bimi“, žaliąją citriną bei miltus ir virkite 4-5 minutes. Tada į puodą supilkite kokosų pieną, įmaišykite kario pastą ir suberkite citrinžolę. Uždenkite EGG dangtį ir leiskite kariui virti 4-5 minutes.
3. Žalią ketaus puodą išimkite iš EGG ir į karį įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Uždenkite puodą dangčiu ir atsidėkite į šalį. Iš EGG išimkite groteles ir įdėkite convEGGtor. Įdėkite groteles atgal ir uždenkite EGG dangtį. Sugrąžinkite temperatūrą iki 220 °C.
4. Paprikas įdarykite virtais ryžiais ir ant ryžių uždėkite po du imbiero rutuliukus. Sviestą supjaustykite į šešias vienodas dalis ir uždėkite ant imbiero. Uždenkite ryžius paprikų viršūnėlėmis ir sudėkite įdarytas paprikas į mažą ketaus keptuvę. Dėkite keptuvę ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir paprikas kepkite apie 15 minučių.
5. Keptuvę su paprikomis išimkite iš EGG ir atidėkite į šalį. Žalią ketaus puodą su kariu (be dangčio) dėkite ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir karį pakaitinkite dar maždaug 5 minutes.
6. Žalią ketaus puodą išimkite iš EGG ir į karį suberkite pupelių daigus, petražoles ir kalendras. Supilkite karį į didelį dubenį ir sudėkite įdarytas paprikas arba padalinkite karį į šešias lėkštes ir į kiekvieną lėkštę įdėkite po įdarytą papriką.
© Big Green Egg Europe