Iš geltonųjų cukinijų, baklažanų, pomidorų ir saldžiųjų paprikų pagamintą ratatujį galima iškepti kamado kepsninėje kaip apkepą. Tai vienas daugelio gardžių ir sveikų daržovių patiekalų, kuriuos galima derinti su skirtingais Big Green Egg pagamintais pagrindiniais valgiais. Paskanintas žolelių aliejumi ir ypatingu Big Green Egg suteikiamu skoniu ratatujis bus ypač gardus!
GAMINIMO BŪDAS: TROŠKINIMAS
VIRTUVĖ: PRANCŪZŲ
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 45 MIN.
IŠ VISO: 65 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
RATATUJIS
2 baklažanai
1 geltonoji cukinija
5 pomidorai
2 pailgos raudonos paprikos
ŽOLELIŲ ALIEJUS
5 česnako skiltelės
1 ryšelis bazilikų
100 ml alyvuogių aliejaus
Priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė (maža)
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 180 °C.
2. Baklažanus, cukiniją ir pomidorus supjaustykite ½ cm storio griežinėliais. Pašalinkite paprikų kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite ½ cm storio žiedais. Daržoves pramaišiui išdėliokite 2 žiedais ketaus keptuvėje.
3. Paruoškite žolelių aliejų: nulupkite česnako skilteles, nuskabykite bazilikų lapelius. Česnakus ir bazilikus sutrinkite su alyvuogių aliejumi naudodami virtuvinį kombainą arba rankinį trintuvą. Apšlakstykite daržoves žolelių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais.
GAMINIMAS
1. Uždėkite keptuvę ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Troškinkite ratatujį daugmaž 45 min., kol daržovės suminkštės. Iš jų išsiskyrusi drėgmė neleis daržovėms pridegti.
DERANTYS PATIEKALAI
Ratatujis – gardus ir sveikas garnyras bet kuriam mėsos arba žuvies patiekalui. Jei abiejų valgių dėl skirtingos gaminimo trukmės arba būdo neįmanoma pagaminti vienu metu, ratatujį galite iškepti iš anksto ir prieš patiekdami pašildyti Big Green Egg kepsninėje apie 10 min. 180 °C temperatūroje.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu