Jei norite Big Green Egg kepsninėje iškepti pyragėlių, šis receptas – puikus pasirinkimas! Pyragėliai neįtikėtinai skanūs, lengvai pagaminami, be to, jie kepami atskiromis porcijomis, todėl juos galima patiekti kaip gardžius užkandžius. Pagaminkite juos iš anksto ir patiekite atvėsusius iki kambario temperatūros arba šiltus, lyg ką tik ištrauktus iš kepsninės.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.
IŠ VISO: 35 MIN.
IŠEIS: 12 PYRAGĖLIŲ
INGREDIENTAI
PYRAGĖLIAI
75 g minkšto sviesto
300 g cukraus
3 kiaušiniai
1 vanilės ankštis
2 ekologiškos citrinos
3 v. š. aguonų
300 g rikotos
250 g miltų
12 g kepimo miltelių
Priedai:
convEGGtor laikiklis
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. 2 silikonines šešių vietų kepimo formas keksiukams išpurkškite purškiamu aliejumi arba ištepkite sviestu.
2. Tuo tarpu išplakite sviestą su 250 g cukraus iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius.
3. Įpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išskobkite sėklas į tešlą. Įtarkuokite vienos citrinos žievelę, po to citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Suberkite aguonas ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet įmaišykite 250 g rikotos, miltus ir kepimo miltelius, kol tešla taps vientisa.
4. Šaukštu padalykite tešlą riebalais išteptose kepimo skardose.
GAMINIMAS
1. Sudėkite keksiukų formeles ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite pyragaičius maždaug 10–12 min., kol iškeps.
2. Tuo tarpu likusius 50 g rikotos sumaišykite su 50 g cukraus. Įtarkuokite antros citrinos žievelę, po to citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Gerai išmaišykite kremą.
3. Ištraukite pyragaičius iš Big Green Egg kepsninės ir palikite pravėsti. Po to išimkite juos iš kepimo formų ir ant viršaus užtepkite rikotos kremo.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu