Dievinate Big Green Egg gamintą maistą, kuriuo galite dalintis? Tai nebūtinai turi būti keli nedideli patiekalai – lygiai taip pat smagu ant stalo padėti tokį įspūdingą patiekalą kaip sūrio fondiu. Tai vegetariškas patiekalas, kurį savo kamado pagaminsite labai greitai ir lengvai. Žinoma, ant EGG grotelių galite pakepti ir daržoves, tam, kad suteikti joms papildomo skonio.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 30 MINUTĖS
IŠ VISO: 50 MINUČIŲ
IŠEIS: 4-6 PORCIJOS
Ingredientai
Fondiu
1 kamambero sūris, 1 kg
5 šviežio česnako skiltelės
8 rozmarino šakelės
6 čiobrelio šakelės
50 ml baltojo vyno
Daržovės
1 raudonoji paprika
3 saliero koteliai
12 žaliųjų smidrų
12 brokolių kotelių
8 mažų kukurūzų („baby corn“)
Patiekimui
Kaimiška duona
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
convEGGtor
Nerūdijančio plieno grotelės
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Kepsninėje uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles Big Green Egg įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
2. Per tą laiką iš medinės dėžutės išimkite kamamberą ir sūrį kas kelis centimetrus įpjaukite skersai iki maždaug pusės centimetro gylio. Dėžutę ištieskite kepimo popieriumi ir atgal įdėkite sūrį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Česnaką ir žoleles vienodais atstumais susmaigstykite į sūrį.
3. Paruoškite daržoves. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį, sėklas ir plėvelę, o minkštimą supjaustykite plačiomis juostelėmis. Salierų stiebus supjaustykite maždaug 10 cm gabaliukais. Pašalinkite žaliųjų šparagų ir brokolių kietuosius galus.
GAMINIMAS
1. Daržoves dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 minutes, priklausomai nuo jų storio.
2. Išimkite daržoves iš EGG ir atsidėkite į šalį. Išimkite ketaus groteles ir į EGG įdėkite convEGGtor ir įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite iki 190°C temperatūros.
3. Kamamberą užpilkite baltuoju vynu ir medinę dėžutę su sūriu dėkite ant grotelių. Uždenkite EGG dangtį ir priklausomai nuo brandos sūrį kaitinkite 10-15 minučių, kol jis suminkštės. Dubenį, kuris yra pakankamai didelis, kad į jį tilptų kamamberas, išklokite pušų šakelėmis.
4. Dėžutę su kamamberu išimkite iš EGG ir padėkite ant pušų šakelių. Sudėkite keptas daržoves. Uždekite pušų šakeles ir viską patiekite su kaimiška duona, kad ją, kaip ir daržoves galėtumėte mirkyti sūryje.
© Big Green Egg Europe