Jei planuojate ruošti tapas, tiesiog privalote Big Green Egg kepsninėje iškepti bulvių tortiliją. Ją galite pagaminti iš anksto ir patiekti šaltą arba kelias minutes pašildyti.
INGREDIENTAI
8 porcijos
250 g nekrakmolingų bulvių
½ pailgos saldžiosios paprikos
5 čiobrelių šakelių
1 nedidelio valgomojo svogūnėlio
2 kiaušinių
druskos ir pipirų
Priedai:
Apskrita skysčių surinkimo talpa
GAMINIMAS
Bulves nuplaukite (lupti nereikia) ir sudėję į pasūdytą vandenį užvirinkite. Virkite maždaug 10 min., kol bus beveik išvirusios. Nukoškite ir palikite atvėsti.
Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 170 °C. Išklokite apskritą skysčių surinkimo talpą kepimo popieriumi. Nupjaukite paprikos kotelį, išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Nuskabykite ir sukapokite čiobrelių lapelius.
Bulves nulupkite, supjaustykite ½ cm storio riekelėmis ir sudėkite į dubenį kartu su paprikomis ir čiobreliais. Nulupkite ir sukapokite valgomąjį svogūnėlį, kiaušinius išplakite atskirame dubenėlyje. Užpilkite plakiniu bulves su paprikomis, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir atsargiai išmaišykite. Supilkite mišinį į kepimo popieriumi išklotą talpą.
Uždėkite talpą ant EGG grotelių, uždarykite dangtį ir kepkite tortiliją maždaug 15 min., kol apskrus ir iškeps.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu