Bulvių „armonikėlės“ – įspūdingas, bet lengvai Big Green Egg kepsninėje pagaminamas patiekalas. Aptepus bulves alyvuogių aliejaus, žolelių ir česnakų mišiniu, jos bus dar gardesnės!
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 90 MIN.
IŠ VISO: 110 MIN.
KIEKIS: 6 PORCIJOS
Ingredientai
BULVĖS
6 tvirtos, nemiltingos bulvės
jūros druskos
ŽOLELIŲ ALIEJUS
½ ryšelio rozmarinų
½ ryšelio čiobrelių
½ česnako galvutės
100 ml alyvuogių aliejaus
Priedai:
convEGGtor laikiklis
Ketaus keptuvė
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C.
Tuo tarpu paruoškite žolelių aliejų. Nuskabykite rozmarinų bei čiobrelių lapus ir smulkiai sukapokite. Nulupkite ir sukapokite česnaką. Sumaišykite žoleles, česnako skilteles ir alyvuogių aliejų.
Bulves nuplaukite, nusausinkite ir įpjaukite skersai kas porą milimetrų, kad išeitų armonikėlės. Kad netyčia neįpjautumėte per giliai, įsmeikite į bulvę iešmelį ir pjaukite tik iki jo.
4. Sudėkite bulves į ketaus keptuvę ir gausiai aptepkite žolelių aliejumi.
GAMINIMAS
1. Įdėkite keptuvę į Big Green Egg kepsninę, uždarykite dangtį ir kepkite daržoves 90 min. Kas 30 min. apšlakstykite bulves šiltu žolelių aliejumi.
2. Keptuvę su bulvių „armonikėlėmis“ išimkite iš Big Green Egg kepsninės. Išdėliokite daržoves dailioje lėkštėje arba ant medinės lentelės ir pagal skonį pagardinkite jūros druska.
Patarimas
Norėtumėte Big Green Egg kepsninėje iškepti daugiau daržovių? Šie gardūs artišokai gaminami pagal panašų receptą. Juos galite kepti drauge su bulvėmis toje pačioje keptuvėje.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu