Big Green Egg troškiniai

 

Kai atšala oras ir sutrumpėja dienos žinome, kad atėjo žiema! O žiema yra nuostabus metas jūsų Big Green Egg kepsninėje paruošti gardų ar aromatingą troškinį. Pavyzdžiui: lėtai  ketaus puode troškinti tradicinį jautienos guliašą, gardžius raudonuosius kopūstus ar prancūzišką „coq au vin“. Tad, dekite anglis savo kepsninėje ir skubėkite gaminti nuostabių troškinių iš šių receptų.

 

 

Skaniausi troškiniai Big Green Egg

 

 

Kiekvienoje šalyje rasite tradicinių troškintų patiekalų: „coq au vin“ Prancūzijoje, guliašą Vengrijoje, „ossobuco“ Italijoje ir „sauerbraten“ Vokietjoje. Šie troškiniai yra garsūs visame pasaulyje, bet be jų yra ir tik savo šalyse ar regionuose žinomų troškintų patiekalų. Viena aišku kaip dieną – Big Green Egg pagaminti troškiniai yra patys gardžiausi.

Troškinimas yra maisto gaminimo būdas, kai žemoje temperatūroje leidžiate ingredientams lėtai gamintis skystyje pvz. sultinyje ar vyne. Paprastai, prieš pilant skystį mėsa, žuvis ar daržovės yra apkepami keptuvėje ar puode, tačiau jei troškinį planuojate gaminti savo Big Green Egg, jūsų patiekalas bus dar skanesnis, jei produktus prieš tai pakepsite ant ketaus grotelių. Troškinimas yra taip pat labai sveikas gaminimo būdas, nes skystis nenupilamas ir taip išsaugomi vitaminai ir mineralai. Troškinimas yra labai paprastas procesas, todėl galite nebijoti, kad gamindami suklysite. Be to, kadangi gaminama skystyje ir žemoje temperatūroje, rizikos patiekalą sudeginti beveik nėra. Galiausiai, nieko nenutiks jei troškinį gaminti paliksite penkiolika minučių daugiau ar mažiau.

 

 

 

 

Sultingas, minkštas ir gardus

 

 

Troškinimo proceso metu kieti mėsos gabalai su daug jungiamųjų audinių labai suminkštėja, o juose esantis kolagenas troškinyje ištirpsta ir patobulina mėsos struktūrą.

Troškinimas taip pat suminkština ir įvairias kietas daržoves bei kietesnes žuvies rūšis bei suteikia joms sultingumo. Be to, troškinant visi ingredientų skoniai turi daug laiko susilieti: sultinio, vyno ar kito skysčio, žolelių bei prieskonių aromatai bei skoniai įsigeria į daržoves, mėsą ir žuvį, o šie suteikia papildomo skonio troškinio skysčiui.

 

 

 

 

Tobulai paskirstytas karštis

 

 

Kai troškinį gaminate savo Big Green Egg kepsninėje, tam naudokite žalią ketaus puodą arba ketaus puodą, o kad užtikrintumėte geriausią karščio pasiskirstymą, į kepsninę pirma dėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles ir tik tada – puodą.

Ketaus puodas puikiai sugeria karštį ir jį tolygiai paskirsto produktuose ir troškinyje. Gamindami troškinius Big Green Egg puodo neuždenkite dangčiu, nebent troškinimas trunka itin ilgai. Tokiu atveju dangtį uždenkite dalį gaminimo laiko – tai apsaugos nuo skysčių išgaravimo – tačiau jį nuimkite praėjus 15-30 min. nuo gaminimo pradžios arba pačioje gaminimo pabaigoje. Kodėl? Taip troškinys įgaus tą nuostabų išskirtinį Big Green Egg skonį.

 


 

close