Big Green Egg šonkauliukai su Coca-Cola

Ar kada bandėte pasigaminti šonkauliukų su kola? Ne? Tuomet pabandykite! Nors kola atrodo saldi dėl pridėtinio cukraus, tačiau dėl žemo pH lygio, ji taip pat yra itin rūgšti. Šis rūgštingumas padeda suskaidyti mėsos baltymus, todėl mėsa tampa žymiai minkštesnė. Šiuo šonkauliukų receptu sugrįšime prie Big Green Egg šaknų Atlantoje, kuri yra laikoma ne tik Big Green Egg Inc., sukūrusios originaliąją šiuolaikinė kamado kepsninę, bet ir Coca-Cola gimtine. Šonkauliukus vyniosime ne į aliuminio foliją, bet į Butcher Paper kepimo popierių mėsai. Kadangi Butcher Paper kepimo popierius mėsai sulaiko drėgmę panašiai kaip aliuminio folija, šonkauliukai gausis skanūs ir sultingi. Tačiau skirtingai, nei aliuminio folija, popierius leidžia mėsai „kvėpuoti“, todėl jos paviršiuje susidaro traški plutelė.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKYMAS, NETIESIOGINIS KEPIMAS, KLASIKINIS

VIRTUVĖ: AMERIKOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 220 MINUČIŲ

IŠ VISO: 240 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

4 šonkaulių lankų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Pasirinkto barbekiu padažo

200 ml „Coca-Cola“ gėrimo

 

20 g nemaltų „Vadouvan“ prieskonių

10 g juodųjų pipirų grūdelių

15 kadagių uogų

20 žalių kardamono ankščių

12 gvazdikėlių

2 muskato kevalų

20 g garstyčių sėklų

8 g pankolių sėklų

20 g vengriškos paprikos

8 g „Madras“ kario miltelių

6 g malto imbiero

4 g maltų kumino sėklų

60 g smulkios jūros druskos

30 g itin smulkaus rudojo cukraus

Reikalingi priedai:

Karijos medienos kaladėlės

Obels medienos kaladėlės

convEGGtor laikiklis

Stačiakampė surinkimo talpa

Nerūdijančio plieno grotelės

Grotelės šonkauliukams ir mėsai

Butcher Paper kepimo popierius mėsai

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite iki 160 °C. Tuo tarpu, pasigaminkite mišinį, kuriuo įtrinsite mėsą, smulkiai prieskonių malūnėliu sumaldami arba grūstuvėje sugrūsdami „Vadouvan“ prieskonius, pipirų grūdelius, kadagių uogas, kardamono ankštis, gvazdikėlius, muskato kevalus bei garstyčių ir pankolių sėklas. Sumaišykite visus mėsos įtrinimui skirtus ingredientus.

2. Nulupkite šonkauliukų apatinėje (įdubusioje) pusėje esančią plėvelę, po ja užkišdami arbatinio šaukštelio iškiliąją pusę ir atsargiai ją atskirdami nuo šonkauliukų mėsos. Tinkamai užkišus šaukštelį, visą plėvelę galima nulupti vienu metu.

3. Ištrinkite abi šonkauliukų puses alyvuogių aliejumi. Apibarstykite mėsą puse prieskonių kiekio ir gerai įtrinkite. Likusią prieskonių dalį galite supilti į sandarų indelį kitam kartui.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Padėkite 1 karijos medienos kaladėlę ir 1 obels medienos kaladėlę ant žaižaruojančių anglių. Į EGG kepsninę įstatykite convEGGtor laikiklį, o ant jo padėkite stačiakampę surinkimo talpą. Virš jos padėkite nerūdijančio plieno groteles , o ant jų pastatykite groteles šonkauliukams ir mėsai. Į pastarąsias groteles sudėkite šonkauliukus ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Taip temperatūra EGG kepsninėje sumažės apie 40 °C, kol bus pasiekta reikiama 120 °C temperatūra. Palaukite 90 minučių, kol šonkauliukai išsirūkys šioje temperatūroje.

2. Po 90 minučių pakelkite EGG kepsninės temperatūrą iki 160 °C ir šonkauliukus pakepkite dar apie 60 minučių. Pasitieskite 4 didelius Butcher Paper kepimo popieriaus mėsai lapus, kurie turi būti pakankamai dideli, kad į juos būtų galima suvynioti šonkauliukus.

3. Išimkite groteles su šonkauliukais iš EGG kepsninės ir aptepkite šonkauliukų abi puses barbekiu padažu. Ant kiekvieno popieriaus mėsai lapo padėkite po šonkauliuką įdubusia puse į viršų. Tuomet ant kiekvieno šonkauliuko užpilkite 50 mililitrų kolos ir suvyniokite į Butcher Paper kepimo popierių mėsai. Sudėkite suvyniotus šonkauliukus ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite apie 30 minučių.

4. Išimkite suvyniotus šonkauliukus iš EGG kepsninės ir pakelkite jos temperatūrą iki 190 °C. Atsargiai nuimkite Butcher Paper kepimo popierių mėsai, sudėkite šonkauliukus ant grotelių išgaubta puse į viršų ir vėl patepkite barbekiu padažu. Galiausiai, pakepkite šonkauliukus 10–15 minučių, dar du ar tris kartus aptepdami barbekiu padažu.

5. Išimkite šonkauliukus iš EGG kepsninės ir patiekite dideliame inde.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close