Ingredientai
2 baklažanai
2 cukinijos
3 geltonosios paprikos
1 ryšelis žaliųjų smidrų
alyvuogių aliejus
1 pakelis šviežios sluoksniuotos tešlos (arba pakeli šaldytos sluoksniuotos tešlos, atšildytos)
4 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
200 g tarkuoto parmezano
200 g gorgoncolos
3 rozmarinų šakelės
salotos garnyrui
Pasiruošimas iš anksto
Iš vakaro
Grotelių kėlikliu įdėkite į kepsninę ketaus groteles, uždarykite dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Daržoves nuplaukite. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekelėmis. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir kotelius ir supjaustykite plačiais gabalėliais. Nupjaukite sumedėjusius smidrų galus. Sudėkite daržoves į dubenį ir gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir švelniai pamaišykite. Išdėliokite daržoves ant kepsninės grotelių ir vis pavartydami kepkite, kol daržovės suminkštės. Nukelkite daržoves nuo grotelių, supjaustykite smidrus į keturias dalis ir vėl sudėkite visas daržoves į dubenį. Grotelių kėlikliu išimkite iš kepsninės ketaus groteles, Pit Mitt BBQ pirštine įdėkite convEGGtor laikiklį ir uždėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite EGG kepsninę iki 180 °C.
Ištepkite 26 cm skersmens užsegamą kepimo formą alyvuogių aliejumi ir išklokite ją sluoksniuota tešla. Dubenėlyje išplakite kiaušinius, grietinėlę ir parmezaną ir pagardinkite mišinį pipirais. Ant tešlos tolygiai išdėliokite keptas daržoves ir užpilkite puse kiaušinių plakinio. Ant viršaus sudėkite likusias daržoves ir užpilkite likusiu plakiniu.
Uždėkite užsegamą kepimo formą ant grotelių, uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite daržovių apkepą maždaug 45 minutes, kol apskrus. Išimkite formą iš EGG kepsninės, uždarykite traukos angą ir ant kamino uždėkite keraminį gesiklį, kad užgestų anglys. Atvėsinkite apkepą iki kambario temperatūros. Vėliau jį pašildžius bus lengviau supjaustyti gabalėliais. Jei apkepą valgysite kitą dieną, jį uždengtą galima laikyti kambario temperatūroje.
Tą pačią dieną:
Įkaitinkite EGG kepsninę iki 180 °C. Supjaustykite gorgoncolą mažais gabalėliais, nuo rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius. Uždėkite užsegamą kepimo formą ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir šildykite apkepą maždaug 20 min. Po to nukelkite kepimo formą nuo grotelių, atsargiai ją atsekite ir supjaustykite apkepą tvarkingais gabalėliais. Patiekite su šviežiomis salotomis.
© Big Green Egg Europe 2015, www.biggreenegg.eu