Big Green Egg keptų daržovių gaspačo sriuba

 

Gaminate gardų patiekalą savo Big Green Egg ir tuo pat metu norite pradėti ruošti rytojaus pietus? Tuomet šis gaspačo sriubos receptas yra idealus. Savo kamado galite labai greitai iškepti daržoves ir taip suteikti gaspačo gardų dūmo skonį. Šis patiekalas yra sveiki ir skanūs pietūs arba gaivinantis vasaros užkandis.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ

VIRTUVĖ: ISPANŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 30 MIN.

GAMINIMAS: 20 MIN.

IŠ VISO: 50 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

GASPAČO

1 raudonoji paprika

1 svogūnas

8 žalieji smidrai (šparagai)

4 saliero koteliai

1 česnako skiltelė

2 „Little Gem” salotų gūžės

4 dideli pomidorai

1 agurkas

2 v.š. švelnaus alyvuogių aliejaus, papildomai patepimui 

2 baziliko šakelės

4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

Vorčesterio” padažo, pagal skonį

Tabasco” padažo, pagal skonį

GARNYRUI

½ pankolio galvutės

2 ridikai

125 g minkšto ožkos pieno sūrio

2 baziliko šakelės

16 žalių alyvuogių be kauliukų 

2 v.š. gryno alyvuogių aliejaus

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg su ketaus grotelėmis įkaitinkite iki 200°C temperatūros.

2. Per tą laiką perpjaukite papriką per pusę, išimkite kotelį ir sėklas. Nulupkite svogūną ir perpjaukite per pusę išilgai. Pašalinkite kietas smidrų kotelių dalis. Nupjaukite saliero kotelių viršūnėles ir jas padėkite į šaldytuvą garnyrui. Nulupkite česnaką ir skiltelę perpjaukite išilgai per pusę. Salotų gūžes supjaustykite išilgai per pusę. Apšlakstykite daržoves švelniu alyvuogių aliejumi. 

3. Naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu, ištepkite groteles ir ketaus plokštę alyvuogių aliejumi. Ant grotelių dėkite papriką, svogūną, smidrus, salierą ir pomidorus. Per pusę supjaustytus česnaką ir svogūną dėkite į paprikų vidų. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite apie 4 minutes.

4. Apverskite daržoves, galbūt perkelkite česnaką ant kitos daržovės, ant grotelių dėkite salotas. Uždenkite EGG dangtį ir kepkite daržoves dar 4 minutes. Po 2 minučių salotas apverskite. 

5. Nuimkite daržoves nuo EGG ir palikite ataušti. 

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Atsidėkite keptus smidrus ir salotas į šaldytuvą garnyrui. Atsipjaukite apie 8 cm agurko ir supjaustykite į 8 juosteles garnyrui. Gabalėliais supjaustykite likusį agurką, keptą papriką, svogūną, salierą ir pomidorą. 

2. Trintuvėje sutrinkite daržoves kartu su baziliku, grynu alyvuogių aliejumi bei „Vorčesterio” ir „Tabasco” padažais. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir pertrinkite per sietelį. Supilkite gaspačo į sandariai uždaromą butelį, kuriame vėliau galėsite suplakti sriubą, ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.

3. Garnyrui jau turite atsidėtas saliero viršūnėles, smidrus, salotas ir agurko juosteles. Plonai supjaustykite pankolį ir per pusę supjaustykite ridikėlius. Sudėkite visas garnyro daržoves į atskirą indelį. 

4. Prieš pat patiekdami, supjaustykite ožkos pieno sūrį į 4 vienodo dydžio gabalėlius ir nuplėšykite baziliko lapelius. Padalinkite garnyro daržoves į lėkštes. Gerai suplakite gaspačo sriubą ir išpilstykite į lėkštes aplink garnyrą, galiausiai sriubą apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close