Midijų ruošimas? Šį kartą midijas gaminsime jas kepdami keptuvėje Big Green Egg. Vietoj tradicinės midijų keptuvės naudosime anglies plieno Wok keptuvę. Tai yra greitas ir paprastas būdas ant stalo patiekti gardžių midijų pilną lėkštę. Kol jūsų kamado įkais, nuplausite midijas ir supjaustysite daržoves. Tada tereikės trumpai, kol midijos atsidarys, pakepinti ingredientus. Paprasta ir neįtikėtinai skanu!
INGREDIENTAI
MIDIJOS
2 kg midijų
½ žaliosios citrinos
½ petražolės ryšulėlio
5 kalendros šakelės
4 v.š. žemės riešutų aliejaus
REMULADO PADAŽAS
10 g kaparėlių
20 g agurkėlių kornišonų
1 petražolės šakelė
150 ml majonezo
DARŽOVĖS MIDIJOMS
4 morkos
2 šalotiniai svogūnai
3 česnako skiltelės
⅛ pankolio
2 saliero koteliai
1 poras
½ raudono čili pipiro
2 cm šviežio imbiero
1 v.š. geltonos kario pastos
Baltųjų pipirų
PATIEKIMUI
Kaimiška duona
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg užkurkite anglis ir kepsninę įkaitinkite iki 220°C temperatūros. Midijas nuplaukite šaltame vandenyje, o suskilusias ir atsivėrusias išmeskite. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis. Nuskabykite petražolių ir kalendrų lapelius ir juos smulkiai supjaustykite.
2. Remulado padažui nusausinkite ir smulkiai supjaustykite kaparėlius ir mažus agurkėlius- kornišonus. Nuo stiebelių nuskabykite petražolių lapus ir juos smulkiai supjaustykite. Sumaišykite visus ingredientus ir iki patiekimo laikykite padažą šaldytuve.
3. Morkas nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite šalotinius svogūnus. Nulupkite česnaką, sutrinkite skilteles ir jas smulkiai supjaustykite. Pankolį supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite salierą. Porus supjaustykite žiedelių ketvirčiais. Iš aitriosios paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite plonais žiedeliais. Imbierą nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Visas daržoves ir kitus ingredientus sudėkite į dubenį ir pagal skonį įmaišykite kario pastą bei baltuosius pipirus.
GAMINIMAS
1. Anglies plieno Wok keptuvę įdekite convEGGtor krepšelį. Krepšelį dėkite į EGG ir kaitinkite tol, kol keptuvė įkais.
2. Į keptuvę supilkite žemės riešutų aliejų ir daržoves ir maišydami kepkite apie 3 minutes. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
3. Į daržoves įmaišykite midijas ir maišydami kepkite 3-4 minutes. Galiausiai į keptuvę dėkite žaliosios citrinos skilteles ir susmulkintas žoleles bei vis maišydami kepkite 3-4 minutes, kol midijos atsidarys. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
© Big Green Egg Europe