Batatų sriuba su špinatais

 

Ši sriuba neabejotinai jus sušildys ir suteiks jaukumo. Ją ne tik paprasta paruošti Big Green Egg kepsninėje, bet ir galima patiekti bet kuriuo metų laiku. Šią sočią, kamado ruošiamą, vegetarišką, vieno indo sriubą galima valgyti ne tik pietums, bet ir vakarienei. Be to, ją taip pat galite patiekti mažesnėmis porcijomis kaip pirmąjį patiekalą 6–8 asmenims. Taigi kada ir kokia proga įtrauksite šią skanią sriubą į savo meniu?

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE, VIRIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 60 MINUČIŲ

IŠ VISO: 80 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Sriuba

2 baltųjų svogūnų

2 česnako skiltelių

600 g batatų

2 v. š. sviesto

1 a. š. „Ras el Hanout“ prieskonių mišinio

2 v. š. miltų

1 l daržovių sultinio

1 čiobrelio šakelės

1 rozmarino šakelės

200 g špinatų lapų

200 g grietinės

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus puodas Dutch Oven

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įstatę nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite kepsninę iki 200 °C.

2. Tuo tarpu nulupkite baltuosius svogūnus ir stambiai juos supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Nulupkite batatus ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais.

 

 

 

 

PARUOŠIMAS

 

 

1. Ant grotelių pastatykite ketaus puodą Dutch Oven . Sudėkite sviestą ir jam ištirpus supilkite svogūną, česnaką ir „Ras el Hanout“ prieskonių mišinį. Viską pakepkite 2–3 minutes, įmaišykite miltus ir pakepkite dar apie 3 minutes. Po kiekvieno atlikto veiksmo uždarykite EGG kepsninės dangtį.

2. Į ketaus puodą Dutch Oven supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Sudėkite pjaustytas bulves, čiobrelio ir rozmarino šakeles, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 160 °C. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol suminkštės batatai. Tuo tarpu, stambiai supjaustykite špinatų lapus.

3. Paskaninkite sriubą grietine, druska ir pipirais. Įmaišykite špinatus, išimkite sriubos puodą iš Big Green Egg kepsninės ir samčiu išpilstykite į dubenėlius arba gilias lėkštes.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close