Net ir sriuba yra daug gardesnė jei ją gaminate Big Green Egg – virdama ant kepsninės ji sugeria subtilų kamado anglių kvapą. Moliūgų sriuba pagal šį receptą turi dar daugiau skonio, nes iš pradžių sviestinis moliūgas kepamas ant ketaus grotelių Big Green Egg. Pridedant papildomų skonio „bombų“, tokių kaip žalioji citrina, citrinžolė ir kario pasta, moliūgų sriuba įgauna neįtikėtinai gardų azijietišką skonį.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, VIRIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
VIRTUVĖ: AZIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMAS: 10 MIN.
IŠ VISO: 30 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
SRIUBA
2 sviestiniai moliūgai
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
½ raudonojo ispaniško čili pipiro
1 citrinžolės stiebelis
½ žalioji citrina
4 Kafyro laimo lapai
2 kalendros šakelės
1 v. š. geltonos kario pastos
1 l daržovių sultinio
200 ml kokoso pieno
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite anglis savo Big Green Egg ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Per tą laiką nulupkite sviestinius moliūgus ir nupjaustykite jų viršutines dalis – jas supjaustykite riekelėmis. Iš moliūgo apatinių dalių išskobkite sėklas ir jas atsidėkite. Supjaustytas moliūgo riekeles ir apatines dalis aptepkite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
3. Nulupkite ir stambiais gabalėliais supjaustykite svogūnus ir česnaką. Iš čili pipiro pašalinkite kotelį ir sėklas ir stambiai supjaustykite minkštimą. Suminkštinkite citrinžolę. Žaliąją citriną supjaustykite ketvirčiais.
GAMINIMAS
1. Moliūgo apatines dalis perpjautąja puse žemyn dėkite ant grotelių ir šalia išdėliokite moliūgo riekeles. Uždenkite EGG dangtį ir moliūgą kepkite 2-3 minutes. Moliūgo apatines dalis pasukite ketvirčiu, o riekeles apverskite ir toliau kepkite dar 2-3 minutes. Išimkite moliūgą iš EGG.
2. Išimkite ketaus groteles, įdėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles ir ant viršaus dėkite žalią ketaus puodą. Uždenkite EGG dangtį ir žalią ketaus puodą kaitinkite maždaug 5 minutes. Kepsninės temperatūra nukris iki 140°C – pasistenkite išlaikyti šią temperatūrą.
3. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir dėkite keptas moliūgo riekeles, svogūną, česnaką, čili pipirą, citrinžolę, žaliąją citriną, Kafyro laimo lapus ir kalendrą. Moliūgo apatines dalis ir kelis kalendros lapelius atsidėkite į šalį – jie bus sriubos indai bei papuošimas. Į moliūgų mišinį įmaišykite kario pastą bei kartas nuo karto pamaišydami kepinkite apie 5 minutes. Po kiekvieno pamaišymo uždenkite EGG dangtį.
4. Užpilkite moliūgo mišinį daržovių sultiniu ir kokoso pienu. Pamaišykite, uždekite EGG dangtį ir palikite moliūgų sriubą pavirti ant mažos ugnies 15-20 minučių tol, kol moliūgas suminkštės.
5. Nuimkite žalią ketaus puodą nuo EGG, pašalinkite citrinžolę, žaliosios citrinos riekeles ir Kafyro laimo lapus. Sutrinkite sriubą rankine trintuve. Samčiu padalinkite sriubą į išskobtas moliūgo puseles ir į du dubenėlius bei papuoškite likusiomis kalendromis.
© Big Green Egg Europe