Big Green Egg kepsninė, geras avienos receptas – pavyzdžiui, šis – ir galėsite patiekti gardų valgį. Šiame recepte avies kumpio marinuoti nereikia, todėl ruošdami patiekalą neužgaišite. O mėsai atsidūrus Big Green Egg kepsninėje beliks sulaukti, kol temperatūra mėsos viduje pasieks pageidaujamą lygį.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 100 MIN.
IŠ VISO: 115 MIN.
IŠEIS: 6–8 PORCIJOS
INGREDIENTAI
AVIES KUMPIS
1 iškaulintas avienos kumpis (1,8–2 kg), be odos
jūros druska
ŽOLELIŲ MIŠINYS
5 nedidelės česnako galvutės
2 raudonos aitriosios paprikos
8 rozmarinų šakelės
15 čiobrelių šakelių
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Dvigubas įsmeigiamas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, įkaitinkite iki 150 °C.
2. Tuo tarpu paruoškite žolelių mišinį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Nuskabykite aitriųjų paprikų kotelius ir smulkiai sukapokite minkštimą. Jei mėgstate aštrų maistą, galite pjaustyti su sėklytėmis; jei mėgstate švelniau, sėklytes pašalinkite. Nuskabykite rozmarinų ir čiobrelių lapelius ir smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite.
3. Apibarstykite avies kumpį jūros druska ir įtrinkite žolelių mišiniu. Juo įtrinkite ir vidinę kumpio pusę, kur buvo kaulas.
GAMINIMAS
1. Ant convEGGtor uždėkite skysčių surinkimo talpą, įdėkite į kepsninę groteles, o ant jų uždėkite avies kumpį. Uždarykite Big Green Egg dangtį.
2. 54 °C. Kepkite avieną, kol temperatūra jos viduje pasieks 54 °C ~ 56 °C. Tai užtruks apie 90 min.
3. Išimkite čiobreliais ir rozmarinais pagardintą avies kumpį iš Big Green Egg kepsninės ir uždenkite aliuminio folija. Prieš supjaustydami palaikykite mėsą apie 10 min.
PATARIMAS
Dairotės gardaus garnyro? Kepti artišokai puikiai papildys Big Green Egg kepsninėje keptos avienos skonį.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu