AŠTUONKOJIS SU KEPTOMIS BULVĖMIS

 

 

Aštuonkojis Ispanijoje laikomas tikru delikatesu. Ypatingai Galicijoje, kur aštuonkojai dažnai gaudomi, jį rasite vos ne kiekviename meniu. Šiame aštuonkojo ruošimo Big Green Egg recepte, aštuonkojis, prieš jį kepant keptuvėje su virtomis bulvėmis, pirmiausiai yra 3 valandas verdamas sultinyje. Taigi, prireiks kantrybės, bet bus tikrai verta!

 

 

INGREDIENTAI

 

 

AŠTUONKOJUI

1 aštuonkojis, sveriantis 3 kg

1 v.š. druskos

400 g mažų bulvyčių

3 maži svogūnai

5 česnako skiltelės

1 svogūnų laiškų šakelė

100 ml alyvuogių aliejaus

1 v.š. saldžios rūkytos paprikos

SULTINIUI

1 didelis svogūnas

100 g saliero šaknies

150 g morkų

2 pomidorai

1 šviežio česnako galvutė

2 cm imbiero šaknies

½ raudono ispaniško čili pipiro

2 citrinžolės kotelis

2 čiobrelio šakelės

2 rozmarino šakelės

2 v.š. alyvuogių aliejaus

3 lauro lapai

1 a.š. žaliųjų kardamono ankščių

1 a.š. pankolio sėklų

1 a.š. baltųjų pipirų (nemaltų)

1 v.š. jūros druskos

50 ml raudonojo vyno acto

250 ml baltojo vyno

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

1. Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis, įdėkite convEGGtor laikiklį ir groteles ir įkaitinkite iki 200 ° C.

2. Žemiau akių nupjaukite ir išmeskite aštuonkojo galvą. Iš kūno išstumkite žandikaulį. Aštuonkojį dėkite į indą kriauklėje, berkite druskos ir pripilkite šalto vandens.

 

3. Per tą laiką stambiai supjaustykite svogūną, salierą, morkas ir pomidorus sultiniui. Per pusę išilgai perpjaukite česnako galvutę. Supjaustykite imbierą. Nuo čili pipiro nuimkite kotelį ir išvalykite sėklas, tuomet stambiai supjaustykite minkštimą. Sutrinkite citrinžolę ir stambiai supjaustykite čiobrelio ir rozmarino šakeles.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

 

1.Ovaliame ketaus puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite aštuonkojį ir visus ingredientus sultiniui, užpilkite tiek vandens, kad padengtų kuo daugiau aštuonkojo. Uždenkite EGG dangtį. Palaukite kol EGG temperatūra vėl pakils iki 200 ° C ir aštuonkojį virkite apie 15 min.

 

2.Dabar EGG temperatūrą grąžinkite iki 140 ° C ir aštuonkojį virkite apie 3 valandas. Jei verdant aštuonkojis iškils virš skysčio, iš indo šaukštu sultinio vis užpilkite ant jo viršaus. Per tą laiką nuplaukite bulves. Užvirkite jas puode su pasūdytu vandeniu ir virkite apie 20 min., kol suminkštės.

 

3.Nusunkite bulves ir leiskite joms ataušti. Nulupkite odeles ir bulves supjaustykite apie 1 cm storio riekelėmis. Atsidėkite iki kol aštuonkojis išvirs.

 

4.Išimkite aštuonkojį iš sultinio ir leiskite kiek praaušti. EGG įkaitinkite iki 200 ° C. Per tą laiką nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Nulupkite česnaką, sutrinkite bei smulkiai supjaustykite jo skilteles.

 

5.Nupjaustykite aštuonkojo čiuptuvus. Ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Berkite svogūnus, česnakus ir papriką ir kepkite, kol svogūnai taps permatomais.

 

6.Dėkite čiuptuvus, bulves ir kepkite apie 15 min. Kepimo metu čiuptuvus 1-2 kartus apverskite.

 

7.Pagal skonį pabarstykite aštuonkojį ir bulves druska ir pipirais, papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

 

 


 

close