Antiena, patiekta su apelsinų padažu, – nuostabus derinys. Šiame recepte padažo nereikia – paukštiena apelsino skonio įsigeria kepdama Big Green Egg kepsninėje. Greta dera troškinti raudonieji kopūstai su apelsinais ir keptos saldžiosios bulvės.
GAMINIMO BŪDAS: TROŠKINIMAS, KEPIMAS ORKAITĖJE, KEPIMAS ANT GROTELIŲ
VIRTUVĖ: PRANCŪZŲ
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 160 MIN.
IŠ VISO: 180 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ANTIES KRŪTINĖLĖ
4 anties krūtinėlės filė
1 ekologiškas apelsinas
GARNYRAS
1 raudonasis kopūstas
5 pailgi šalotiniai svogūnėliai
3 ekologiški apelsinai
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 a. š. malto cinamono
400 ml raudonojo vyno
4 saldžiosios bulvės
kukurūzų krakmolo
½ ryšelio laiškinių česnakų
Reikalingi priedai:
Apvalus ketaus puodas
Ketaus grotelės
Dvigubas nuotolinis įsmeigiamas termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję groteles įkaitinkite iki 180 °C. Prieš pat kepsninei pasiekiant nurodytą temperatūrą ant grotelių uždėkite apvalų ketaus puodą, kad įkaistų.
2. Tuo tarpu plonai supjaustykite garnyrui skirtą raudonąjį kopūstą. Nulupkite ir susmulkinkite šalotinius svogūnus. Smulkiai sutarkuokite 2 apelsinų žieveles. Du apelsinus perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Trečiąjį apelsiną supjaustykite stambiais gabalėliais.
GAMINIMAS
1. Ketaus puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite šalotinius svogūnėlius ir troškinkite 1 min. Sudėkite raudonąjį kopūstą, apelsino žieveles, sultis ir gabalėlius, taip pat maltą cinamoną. Viską užpilkite raudonuoju vynu. Grotelių pakraštyje išdėliokite saldžiąsias bulves ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kopūstus troškinkite, o saldžiąsias bulves kepkite daugmaž 2 val. Kas 30 min. pamaišykite kopūstus ir apverskite bulves.
2. Šiek tiek kukurūzų krakmolo sumaišykite su vandeniu ir pamažu įmaišykite į troškinamus kopūstus, kol jie pasieks pageidaujamą konsistenciją. (Bet kada galite pridėti daugiau.) Troškinkite dar 2 min.
3. Išimkite ketaus puodą su kopūstais ir saldžiąsias bulves iš Big Green Egg kepsninės. Pagal skonį pagardinkite druska ir uždenkite puodą dangčiu, kad kopūstai neatvėstų. Ant grotelių uždėkite ketaus plokštę (rantytąja puse į viršų) ir uždarykite kepsninės dangtį. 10 min. leiskite plokštei įkaisti. Kryžmai įpjaukite riebiąją anties krūtinėlės pusę. Apelsiną padalykite į 8 riekeles.
4. Išdėliokite anties krūtinėlės filė mėsingąja puse į apačią ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepkite apytiksl. 6 min.
5. Apverskite anties filė ir į vieną kepsnį įsmeikite dvigubo nuotolinio termometro daviklį. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po 2 apelsino riekeles ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Nustatykite 54 °C temperatūrą ir kepkite paukštieną tol, kol temperatūra jos viduje pasieks pageidaujamą lygį. Tuo tarpu smulkiai sukapokite laiškinius česnakus.
6. Temperatūrai mėsos viduje pasiekus 54 °C išimkite anties krūtinėlės filė iš Big Green Egg kepsninės. Dar kartą pamaišykite raudonuosius kopūstus. Saldžiąsias bulves perpjaukite per pusę ir apibarstykite smulkintais laiškiniais česnakais. Anties krūtinėlės filė dailiai supjaustykite riekelėmis ir patiekite su kopūstais bei saldžiosiomis bulvėmis.
© Big Green Egg Europe