Norėtumėte Big Green Egg kepsninėje pasigaminti padažo, kuris tiktų prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų? Antibų padažas, gaminamas iš pomidorų, tinka prie daugybės valgių. Jis ypač tinka prie žuvies patiekalų, pvz., jūros ešerio filė, jūrinio karoso filė, menkės, tuno arba moliuskų.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE
VIRTUVĖ: PRANCŪZŲ
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.
IŠ VISO: 25 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ANTIBŲ PADAŽAS
4 pomidorai
2 šalotiniai svogūnėliai
4 česnako skiltelės
4 v. š. kaparėlių (smulkių)
4 v. š. Taggiasca alyvuogių be kauliukų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. balzaminio acto
Priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 180 °C.
2. Tuo tarpu pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite šalotinius svogūnėlius bei česnako skilteles. Nusunkite kaparėlius ir alyvuoges.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių uždėtoje ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnėlius, česnako skilteles, kaparėlius bei alyvuoges ir kepinkite, kol svogūnėliai taps permatomi.
2. Sudėkite smulkintus pomidorus ir kaitinkite padažą apie 2 min., kol pomidorai įšils. Nepamirškite kaskart uždaryti Big Green Egg dangčio.
3. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės, įmaišykite į Antibų padažą balzaminį actą, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Antibų padažą patiekite šiltą arba kambario temperatūros.
DERANTYS PATIEKALAI
Big Green Egg kepsninėje pagamintas Antibų padažas iš pomidorų – gardus pasirinkimas.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu