Ant šieno garuose rūkyta skumbrė

 

Mėgstate garuose virtą skumbrę? Nuo šiol šią skanią žuvį lengvai paruošti ir suteikti jai ypatingo skonio galite savo Big Green Egg. Gaminti skumbrę kamado yra lengviau, nei galite pagalvoti. O ar žinojote, kad garuose virtos skumbrės taip pat yra karštai rūkomos? Štai, kaip mes tai darome Big Green Egg kepsinėje! Dūmų skonį išgausite ant rūkstančių anglių padėję gabalą rūkinimo medienos. Negilus vandens sluoksnis skysčių surinkimo talpoje kartu su vandenyje pamirkytu šienu sukurs gardžiai kvepiančius garus.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE (KARTU SU RŪKINIMU)

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO:: 90 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 50 MINUČIŲ

IŠ VISO: 140 MINUČIŲ

IŠEIS: 3 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

 

Skumbrė

3 žalios skumbrės

1 didelė sauja organiško šieno

Sūrymas

1 l vandens

60 g jūros druskos

2 česnako skiltelės

½ organiška žalioji citrina

10 baltųjų pipirų (nemaltų)

1 krapų šakelė

Reikalingi priedai:

Obels medžio kaladėlės

Skysčių surinkimo talpa

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Sūrymui kaitinkite 100 ml vandens su jūros druska tol, kol druska ištirps.

2. Puodą su pienu nukelkite nuo ugnies. Nulupkite česnaką ir stambiai supjaustykite jo skilteles. Pusę žaliosios citrinos supjaustykite stambiais gabalėliais. Baltuosius pipirus sutrinkite grūstuvėje.

3. Druskos tirpalą sumaišykite su 900 ml šalto vandens ir suberkite česnaką, žaliąją citriną, pipirus ir krapus.

4. Įpjaukite ir atverkite kiekvienos skumbrės pilvą ir pašalinkite vidurius. Pilvo ertmę ir skumbrės išorę gerai išskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Skumbres sudėkite į tinkamą indą ir užpilkite tiek sūrymo, kad jis gerai apsemtų žuvis. Skumbres sūryme padėkite į šaldytuvą valandai.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 140°C temperatūros. Per tą laiką išimkite skumbres iš sūrymo ir nusausinkite. Užpildykite skysčių surinkimo talpą vandeniu (maždaug 1 cm gylio).

2. Ant rūkstančių anglių uždėkite obels medienos kaladėlę. Į EGG įdėkite convEGGtor ir ant viršaus dėkite skysčių surinkimo talpą. Įdėkite nerūdijančio plieno groteles, šieną trumpam panardinkite į vandenį ir paskleiskite ant grotelių. Skumbres dėkite ant šieno ir uždenkite EGG dangtį. Gaminkite skumbrę maždaug 30 minučių, kol žuvų vidus pasieks 65 °C temperatūrą – ją galite išmatuoti momentiniu termometru.

3. Rūkytą ir garuose virtą skumbrę išimkite iš EGG ir nuo žuvies nulupkite odą. Patiekite su pasirinktu garnyru arba naudokite skumbrę pasirinktam patiekalui.

 

PATARIMAS

Skanu su Antibų padažu arba gaivaus skonio majonezu.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close