Ant grotelių keptas jautienos papilvės (bavette) kepsnys

 

Ar kada nors ragavote jautienos papilves kepsnio? Tai fantastiškas, skoniu trykštantis mėsos gabalas. Iškeptas ant ketaus grotelių Big Green Egg kepsninėje jis – dar gardesnis. Mėsa įgaus subtilų skonį, kuriuo garsėja Big Green Egg, o grotelės ant jos paliks gražias grilio linijas, kurios skonio suteiks dar daugiau. Supjausčius kepsnį plonais griežinėliais skersai skaidulų jis bus minkštas ir gardus. Šiame recepte tiksliai paaiškiname, kaip tai padaryti.

 

 

PATIEKALAS: PAGRINDINIS

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMAS: 30 MIN.

IŠ VISO: 50 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

 

Kepsnys

800 g jautienos papilvės

1 a.š. saldžios rūkytos paprikos miltelių

1 a.š. kario miltelių

¼ a.š. česnako miltelių

1 a.š. jūros druskos

¼ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 v.š. švelnaus alyvuogių aliejaus, dar šiek tiek patepimui

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Momentinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Big Green Egg užkurkite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Per tą laiką nuo mėsos pašalinkite plėveles ir leiskite jai įšilti iki kambario temperatūros.

2. Abi kepsnio puses įtrinkite prieskoniais, jūros druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Naudodamiesi popieriniu virtuvės rankšluosčiu ketaus groteles patepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite mėsą ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir mėsą kepkite apie 4 minutes.

2. Pasukite kepsnį ketvirčiu ir kepkite dar 4 minutes, kad išgautumėte gražią griliaus žymę. Apverskite kepsnį ant kitos pusės ir pakartokite tą patį, kol mėsa pasieks 52-55°C vidaus temperatūrą. Vidaus temperatūrą galite išmatuoti momentiniu termometru.

3. Kepsnį išimkite iš EGG. Mėsą lengvai apdenkite aliuminio folija ir leiskite apie 10 minučių pastovėti.

4. Kepsnį supjaustykite plonomis riekelėmis skersai skaidulų.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close