Norite Big Green Egg kepsninėje iškepti tikrų amerikietiškų vištienos sparnelių? Tuomet viską darykite pagal šį laiko patikrintą receptą. Kadangi naudosite convEGGtor laikiklį ir nekepsite sparnelių tiesiai virš anglių, šios neužsiliepsnos, todėl jums nereikės nuolat prižiūrėti kepamos mėsos. Rezultatas – gardūs, sultingi ir traškūs vištų sparneliai.
Ingredientai
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 20 min.
Gaminimo trukmė: 45 min.
2 kg vištų sparnelių
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
balto barbekiu padažo
Prieskonių mišiniui:
1 v. š. maltų saldžiųjų paprikų
1 v. š. česnakų miltelių
½ v. š. svogūnų miltelių
½ a. š. maltų Kajeno paprikų
½ a. š. maltų kuminų
1 v. š. druskos
1 v. š. rudo cukraus
½ v. š. džiovintų čiobrelių
1 a. š. džiovintų aitriųjų paprikų griežinėlių
½ v. š. smulkiai tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
Barbekiu padažui:
100 ml kečupo
50 ml espreso
1 v. š. raudonojo vyno acto
1 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 v. š. rudo cukraus
1 v. š. svogūnų miltelių
½ a. š. maltų Kajeno paprikų
¼ a. š. druskos
Priedai:
convEGGtor laikiklis
Ketaus prikaistuvis su šepetėliu
EGGmitt pirštinė
GAMINIMAS
Įdėję convEGGtor laikiklį ir groteles uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 210 °C. Iš nurodytų ingredientų paruoškite prieskonių mišinį.
Išdėliokite vištų sparnelius ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Kepkite sparnelius maždaug 20 min.
Apverskite sparnelius, uždarykite dangtį ir kepkite dar 20–25 min. Tuo tarpu ketaus prikaistuvyje sumaišykite barbekiu padažui skirtus ingredientus.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos uždėkite prikaistuvį ant EGG kepsninės grotelių ir uždarykite dangtį. Kaitinkite, kol ištirps cukrus. Tankiai maišykite. Likus maždaug 5 min. iki kepimo pabaigos aptepkite vištų sparnelius padažu iš abiejų pusių. Tai darydami užsimaukite EGGmitt pirštinę.
Išimkite vištų sparnelius iš EGG kepsninės. Dar kartą aptepkite barbekiu padažu ir patiekite su baltu barbekiu padažu.
© Big Green Egg Europe